Yes! Jullie zijn getrouwd en het moment is daar om heerlijk jullie nieuwe stulpje te betreden. Nu is het eindelijk zover en kan je je focussen op de inrichting. Alleen waar moet je in hemelsnaam beginnen? Start je bij de eetruimte? Hoe kan dan de eettafel goed neergezet worden? En hoe zit dat in de woonkamer? Neemt de bank zo niet enorm veel ruimte in beslag? Wil je die muren verven of toch niet?

Een nieuw huis inrichten kan een hoop vragen en een gezonde dosis stress opleveren. Zeker als je geen duidelijk plaatje in je hoofd hebt. Ook binnen je relatie kan dit de nodige spanning veroorzaken. Daarom is het fijn om goed voorbereid te werk te gaan, zodat je precies weet hoe je het moet aanpakken. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

4 tips bij het inrichten van jullie woning:

1. De indeling van het huis bepalen

Woning constructie

Het voordeel van een nieuwe woning is dat je alles zelf kunt bepalen. Je hoeft niet per se de oude indeling aan te houden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een muur eruit te halen en zo een grotere slaap- of woonkamer te creëren. Maar je kunt ook juist een extra ruimte realiseren om in te werken, te spelen voor de kinderen of voor een babykamer als er sprake is van een kinderwens. Nu er nog geen meubels staan, is het veel makkelijker om dit soort veranderingen te maken. Bekijk alle mogelijkheden goed en bedenk wat er nodig zal zijn om jullie droomhuis te realiseren. Niet alleen voor dit moment, maar ook om jullie toekomstplannen uit te laten komen.

2. Stel een lichtplan op

lampen

Verlichting is allesbepalend voor de sfeer en functionaliteit van de ruimtes. Daarom is het verstandig om vooraf alvast een lichtplan op te stellen. Bedenk hierbij goed waar de meubels ongeveer komen te staan en betrek ook de functie van iedere ruimte in je lichtplan. Zo weet je precies welk soort verlichting het meest geschikt is. Vind je het lastig om een overzichtelijk lichtplan op te stellen? Vraag dan om advies aan een deskundige of ga in overleg met de leverancier van de lampen.

3. Inspiratie op doen en Moodboard maken

Woontijdschrift lezen

Wellicht ben je gewend om altijd alles alleen te doen, maar nu je getrouwd bent moet dat toch anders. Compromissen sluiten hoort nu bij je dagelijkse leven. Vaak vinden mensen het lastig om een woonstijl te vinden die bij ieder van hun past. Een moodboard kan daarbij helpen. Zo breng je samen jullie stijl in kaart en weet je precies welke elementen zeker niet mogen ontbreken. Ga dus samen met een stapel woontijdschriften, pen, plakband en een schaar aan de slag en je krijgt binnen mum van tijd inzicht in jullie gewenste woonstijl!

4. Zorg voor een goede basis

Verf in verfbak doen

Nu je weet met welke stijl je aan de slag wilt gaan, moet je eerst voor zorgen dat de basis klopt. Koop geschikte muurverf voor binnen en denk aan de kozijnen en vloer. Weet je nog niet zo goed welke kleur je voor de wanden wilt gebruiken? Begin dan met een neutrale of witte basis. Je kunt een muur eenvoudig overschilderen als je toch iets anders wilt. Je ziet immers pas het effect als de meubels geplaatst zijn, alleen dan kun je bepalen welke kleur het beste zal staan. Houd het daarom zo neutraal mogelijk. Felle of gekke kleuren kunnen altijd nog.

Schrijf een reactie

twintig + 7 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord