Als pasgetrouwd stel komt er opeens heel veel op je af. Vaak besluit je samen te gaan wonen (als je dat nog niet deed) en worden er plannen voor de toekomst gesmeed. Pasgetrouwde stellen zijn het gelukkigst, dat blijkt uit onderzoek. Maar hoe vertaalt dit zich naar de buitenwereld? Maken ze bijvoorbeeld bewuste keuzes? En hoe belangrijk is duurzaam wonen voor pasgetrouwde stellen?

De afgelopen jaren werden we gestimuleerd door de overheid om energiezuiniger en milieubewust te gaan leven. Fossiele grondstoffen raken uitgeput en we moeten op zoek naar alternatieven. Veel mensen maken deze overstap na verloop van tijd. Maar is dit voor pasgetrouwde stellen ook belangrijk? Of leven zij op een te grote roze wolk om hier aandacht aan te besteden? Het antwoord is gelukkig nee. Uit onderzoek blijkt dat pasgetrouwde stellen juist een groot aandeel hebben in duurzaam wonen. Vaak komt dit door hun beslissing om voor een nieuwbouwwoning te gaan. Ze beschikken dan direct over de mogelijkheid om duurzame beslissingen te maken. Bruidsparen gaan niet alleen voor een duurzame relatie, maar blijkbaar ook voor een duurzaam leven!

Zonnepanelen aanbrengen

Duurzaam wonen: dat doe je zo!

Duurzaam wonen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens enorm leuk. Denk een aan het geld wat jullie kunnen besparen door het gebruik van duurzame energie en een energiebewust leven! Zelfs met kleine aanpassingen kun je op jaarbasis veel geld besparen. Zo hou je heel wat spaargeld over om leuke dingen te doen en misschien alsnog die verre huwelijksreis te maken. Wil je duurzaam leven zonder financiële investeringen te doen? Maak dan gebruik van de volgende simpele tips:

  • Zet apparaten helemaal uit. Vaak worden apparaten zoals de televisie of een computer enkel op stand-by gezet. Zo verbruikt hij echter alsnog stroom. Nog beter is om de stekkers geheel uit het stopcontact te verwijderen. Zo weet je zeker dat er geen sluipverbruik plaatsvindt.
  • Op 40 graden was je net zo schoon als op 60 graden. Dit is gebleken uit meerdere onderzoeken. Toch geven nog steeds veel mensen de voorkeur aan het wassen op hoge temperaturen. Maar waarom zou je? Het verwarmen van water kost geld en het is niet nodig. Zo bespaar je zonder dat je het merkt € 20,- per jaar!
  • Draai de verwarming ’s nachts omlaag. Draai hem nooit verder dan 15 graden anders duurt het te lang om weer op te warmen. Door iedere avond de verwarming enkele graden naar beneden te draaien, bespaar je op jaarbasis maar liefst € 80,-. Een goed excuus om extra dicht bij elkaar te kruipen in bed.
Temperatuur verwarming instellen

Isolatiemaatregelen: het loont écht!

Oudere woningen zijn vaak slecht geïsoleerd. Als je flink wilt besparen op de lange termijn is het belangrijk om isolatiemaatregelen te nemen. Hou wel in je achterhoofd dat we dan spreken van een flinke investering. Isoleren kost geld. Het is echter wel voor het goede doel. Uiteindelijk verhoog je het wooncomfort, verlagen de energiekosten en kun je genieten van een waardevermeerdering van het huis.

Schrijf een reactie

zeven + dertien =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord