Bij het plannen van een bruiloft komt veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een fotograaf, trouwvervoer, een cateraar, of een trouwlocatie. De meeste bruidsparen regelen het liefst zelf hun bruiloft, maar het regelen vergt veel tijd en soms zien jullie door de bomen het bos niet meer. Een weddingplanner kan dan voor jullie uitkomst bieden.

Wanneer weddingplanner inschakelen?

De beste tijd om een weddingplanner in te schakelen is aan het begin van het proces. Misschien willen jullie alles door een weddingplanner laten regelen, maar vaak is er ook de mogelijkheid om één of meerdere onderdelen te laten organiseren. Of om de weddingplanner alleen op jullie huwelijksdag te laten optreden als ceremoniemeester.

Kennismaking bruiloft planner

Weddingplanner helpt stel

Trouwen doe je met zijn tweeën en zo zullen jullie ook samen naar de weddingplanner moeten gaan. Voordat jullie een afspraak met een weddingplanner gaan maken is het belangrijk om een aantal zaken vooraf op papier te zetten:

  • Wanneer en waar gaan jullie trouwen?
  • Hoeveel gasten willen jullie uitnodigen?
  • Wat is jullie budget?
  • Denk na over speciale wensen en/of een thema

Een eerste kennismakingsgesprek vindt meestal bij jullie thuis plaats. Dit gesprek is vrijblijvend, maar soms brengt een bruiloft planner hiervoor echter wel kosten in rekening. In dit gesprek kunnen jullie allerlei vragen stellen en jullie wensen kenbaar maken. Probeer ook inzichtelijk te krijgen of het weddingplannen hun hoofdactiviteit is of een bijzaak. Vraag naar hun portfolio en/of referentie(s). Zijn ze ervaren? Hoe wordt de prijs berekend en wat zijn de voorwaarden?

Taken

Na goedkeuring van hun voorstel, volgt meestal een vervolggesprek. Een weddingplanner zorgt voor een planning, een draaiboek en houdt het budget in de gaten. Tijdens de voorbereiding is het gebruikelijk dat jullie op de hoogte worden gehouden en beslissingen in samenspraak worden genomen.

Kosten weddingplanner

Wat een weddingplanner kost, verschilt per bruiloft en per weddingplanner. Hun tarieven worden berekend als een vast bedrag per uur of 10-15 % van het huwelijksbudget. Soms kunnen ze ook kortingen regelen bij leveranciers.

Schrijf een reactie

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord