Een videograaf zoek je in principe op dezelfde manier uit als een fotograaf. Let ook hier op dat hij/zij met professionele apparatuur werkt en dat hij/zij ervaren is. Bekijk ook filmbeelden van eerdere reportages. Let hierbij op of de beelden scherp zijn, het geluid goed te horen is, het een chronologische volgorde heeft en het één geheel vormt. Maak afspraken met meerdere videografen.

Je trouwdag vastleggen op DVD of Blu-ray

Maak afspraken over hoe je de beelden aangeleverd wilt krijgen. Ook een videograaf geeft zijn masterfiles niet graag uit handen. Vraag naar een ruwe, onbewerkte versie en laat een gemonteerde versie maken van maximaal 1 tot 1,5 uur. Voor jullie is het leuk om alles terug te zien, maar voor familie, vrienden en bekenden is dit vaak te lang (dradig).

Kosten videograaf, trouwfilm

Trouwvideograaf filmt bruidspaar

De kosten variëren, maar gemiddeld zit je gauw aan zo’n 800 euro. Er zijn ook mogelijkheden om te laten filmen met twee camera’s, wat bijna het dubbele kost. Ook hier geldt hoe langer je de videograaf huurt, hoe duurder het wordt. Je kunt alles van de trouwdag laten vastleggen, maar als dat te kostbaar wordt kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen de belangrijkste momenten te laten vastleggen op camera.
Jullie kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om:

  • alleen te laten filmen tijdens de huwelijksceremonie en het kerkelijk huwelijk
  • alleen te laten filmen gedurende de dag
  • of alles te laten vastleggen op camera

Schrijf een reactie

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord