Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord

GRATIS je eigen bruiloft website! Klik hier
één van de grootste trouwsites van Nederland

De meest gestelde vragen over de verloving

 1. Hoe vraag je een vrouw ten huwelijk?
 2. Wat is een verloving?
 3. Hoe weet ik welke ring mijn vriendin mooi vind?
 4. Hoe maak je een verloving bekend aan anderen?
 5. Is het gek als je als man ook een verlovingsring draagt?
 6. Moet je een bepaalde tijd verloofd zijn voordat je gaat trouwen?
 7. Brengt een verloving verplichtingen met zich mee?
 8. Moet je een verloving ook vieren?
 9. Moet je elkaar een verlovingsring geven?
 10. Wat doe je als je verloofd bent?
 11. Moeten de verlovingsringen voor de man en de vrouw hetzelfde zijn?
 12. Hoe weet ik welke maat van de ring bij mijn vriendin past?

Hoe vraag je een vrouw ten huwelijk?

Er zijn vele manieren om een vrouw ten huwelijk te vragen. Belangrijk daarbij is om rekening te houden met de vrouw zelf. Wat voor type vrouw is je partner? Bij een verlegen en ingetogen vrouw past geen openbaar huwelijksaanzoek met andere mensen erbij.

Met andere woorden: zorg er voor dat zij zich op haar gemak voelt. Veel vrouwen zijn gevoelig voor romantiek. Lekker eten, een wijntje en een mooi gedekte tafel met kaarsen. Dat kan ook gewoon bij jou thuis.

Als man voor je aanstaande vrouw op de knie gaan, doet het vrijwel altijd goed. Vertel haar hoe bijzonder ze is, wat zij voor jou betekent en waarom je je leven met haar wilt delen.

Wil je weten hoe anderen hun huwelijksaanzoek deden?
Lees dan de verhalen van andere huwelijksaanzoeken.

Wat is een verloving?

Een verloving is dat jullie elkaar beloven samen te gaan trouwen.

Hoe weet ik welke ring mijn vriendin mooi vind?

Jullie gaan vast wel eens samen winkelen. Sta ook eens stil voor de etalage van een juwelier. Vraag wat zij mooi vind. Probeer er achter te komen welk metaal zij helemaal te gek vind, dat kan zijn zilver of goud en welke kleur goud dan? Is dat rood, wit of geel goud? Vind zij een diamantje in de ring mooi? Veel vrouwen zijn er helemaal weg van. Informeer anders eens bij een van haar vriendinnen maar besef wel dat je het nooit zeker hebt of zij een geheim kan bewaren.

Kom je er echt helemaal niet uit maak er dan een verrassing van. Zeg haar gewoon eerlijk dat je graag een ring voor haar wilt kopen maar dat je echt niet weet wat zij mooi zou vinden. Zeg ook dat je het goed wil doen en haar niet wil teleurstellen. Elke rechtgeaarde vrouw zal dat begrijpen. Laat deze ring vervolgens gewoon inpakken. Zeg dat ze wel nog even geduld moet hebben voordat ze de ring krijgt. Je kunt het natuurlijk extra spannend maken door haar nog even te laten wachten. Natuurlijk heeft menige vrouw snel in de gaten dat ze wel eens een huwelijksaanzoek zou kunnen krijgen maar dan rest de vraag “wanneer”?

Hoe maak je een verloving bekend aan anderen?

Er zijn vele manieren om aan familie, vrienden, kennissen en collega’s te laten weten dat jullie verloofd zijn. Je kunt het gewoon aan iedereen persoonlijk vertellen. Weer anderen sturen een kaartje maar wat dacht je van de moderne technologie. Facebook en Twitter zijn veel gebruikte manieren om kenbaar te maken dat jullie zijn verloofd.

Is het gek als je als man ook een verlovingsring draagt?

Nee dat mannen een verlovingsring dragen is juist weer helemaal een trend. Vroeger droegen zowel de man als de vrouw een verlovingsring. Gingen zij trouwen dan werd er de naam en de trouwdatum in gegraveerd en ging de verlovingsring over in de trouwring.

Moet je een bepaalde tijd verloofd zijn voordat je gaat trouwen?

Ook hierop is het antwoord nee. Het is zelfs niet eens verplicht om je te verloven. Jullie kunnen ook gewoon samen besluiten om te gaan trouwen. Dus ook het huwelijksaanzoek is niet verplicht. Hoewel heel veel vrouwen daar natuurlijk wel op zitten te wachten. En zeg nou zelf wat is er leuker dan dat de romantiek ervan af spat. Veel mensen zijn een tot anderhalf jaar verloofd voordat ze in ondertrouw gaan. De ondertrouw is verplicht voordat je kunt trouwen.

Brengt een verloving verplichtingen met zich mee?

Nee, behalve dat jullie elkaar beloofd hebben samen te gaan trouwen is er verder geen enkele verplichting. Het is natuurlijk wel vanzelfsprekend dat je trouw blijft aan je verloofde.

Moet je een verloving ook vieren?

Een verloving is een feestje waard. Waarom niet? De vraag is alleen willen jullie het gewoon samen vieren of zien jullie het als een kans om je familie en vrienden te laten delen in jullie geluk?

Moet je elkaar een verlovingsring geven?

Nee, niets moet maar alles mag. Het is over het algemeen de man die zijn vriendin met een ring ten huwelijk vraagt. Hij koopt dan de ring. Natuurlijk mogen jullie ook besluiten om allebei een verlovingsring te dragen. Dan kun je deze ook samen uitzoeken.

Wat doe je als je verloofd bent?

Je hebt een huwelijksaanzoek gehad, jij hebt “ja” gezegd, dus jullie zijn verloofd en dan rest jullie niets anders dan te genieten van de voorbereiding op jullie huwelijk. Samen plannen maken voor de grote dag. En uiteindelijk in ondertrouw gaan.

Moeten de verlovingsringen voor de man en de vrouw hetzelfde zijn?

Nee, over het algemeen dragen de vrouwen een ring met een steentje en de mannen een gladde ring. Ook het materiaal waarvan de ring gemaakt is kan anders zijn.

Hoe weet ik welke maat van de ring bij mijn vriendin past?

Als je weet welke ring zij vaak draagt kun je hem misschien een keer opmeten. Je meet dan de binnenzijde van de ring in millimeters.

Afhankelijk van het materiaal kan een ring vaak ook groter of kleiner gemaakt worden. De beste informatie krijg je natuurlijk van de juwelier zelf. Misschien is er wel een mogelijkheid om te ruilen als jouw vriendin de ring echt niet mooi vind.