Een paar jaar geleden hebben Ellen en ik elkaar ontmoet tijdens een wintersportreis. In de bus naar de Franse Alpen zaten we toevallig achter elkaar. Op de piste troffen we elkaar niet, maar bij de après-ski des te meer. Thuis in Nederland bleven we afspreken en voordat we het wisten, woonden we bij elkaar.

Tja, en dan komt langzaam maar zeker het besef dat je voor altijd bij elkaar wilt blijven. En hoe dat beter te bezegelen dan door het huwelijk? Dan komt hoe dan ook de vraag hoe je je vriendin ten huwelijk wilt vragen. Je kunt twee dingen doen. Het tussen neus en lippen door vragen tijdens de avondprak, of met allerlei toeters en bellen en vuurwerk en parachutespringend op de plek waar je elkaar voor het eerst hebt gezoend. Ik koos voor een tussenweg… Parijs, de stad van de liefde. En liefde, dat is toch de kern van de zaak in een goede relatie.

Mijn Parijs-plannetje kende één grote ‘don’t’: ik wilde de vraag der vragen niet bij de Eiffeltoren stellen. Te cliché. Ik liet het door het lot bepalen. De eerste avond van ons Franse weekend liepen we in de wijk Montmartre. Kunstenaarswijk, hooggelegen, relaxed sfeertje. We klommen naar de Sacré Coeur, die mooie, witte kerk. Op elke hoek, op elk plein, in elk idyllisch straatje dacht ik: is dit de plek? Tot we op het plein voor de kerk stonden. We hadden uitzicht over de stad, de zon ging onder en zette Parijs in een prachtig mooie rode gloed. Het was een mooie nawinteravond. Op de trappen van het plein speelde een student gitaar. Hij zong het nummer Wonderwall van Oasis. Ik wist het: dit was het juiste moment. Ik ging klassiek op de knieën en stelde de vraag. De ring blonk in de ondergaande zon. Het antwoord was het antwoord dat je wilt horen. Een moment om nooit te vergeten.

Ondergaande zon Parijs

Wonderwall is daarna ‘ons nummer’ geworden. Het klonk tijdens de huwelijksceremonie, enige maanden later. Het mooie van het nummer is dat wij het niet gekozen hebben, het nummer koos ons. Elke keer als het op de radio is, denken we beide aan dat mooie moment in Parijs.

Schrijf een reactie

4 × een =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord