Waren het vroeger nog de ouders van de aanstaande bruid die het verlovingsfeest organiseerden. In deze moderne tijd doet het aanstaande echtpaar dat zelf. Jullie beslissen zelf of je het groots of intiem wil vieren. Willen jullie het wel groots vieren dan kun je natuurlijk altijd hulp in schakelen. Denk daarbij dan aan een cateraar en misschien zijn er wel vrienden en familie die willen helpen.

Verlovingsfeest met vriendinnen

Wie nodig je uit op het verlovingsfeest?

Het zou raar zijn als je mensen uitnodigt voor het verlovingsfeest maar die later niet welkom zijn op jullie bruiloft. Het is dus wel zo netjes om daar rekening mee te houden. Zijn jullie van plan om groots uit te pakken op de bruiloft met heel veel gasten erbij dan kan een feest voor jullie verloving financieel aardig oplopen. En dat zet jullie waarschijnlijk wel aan het denken. Wat doe je in zo’n geval? Je kunt er voor kiezen om de verloving in een kleine intieme kring te vieren met alleen de allerbelangrijkste mensen om je heen. Dit kan ook het geval zijn als de trouwerij enkele maanden na de verloving plaats vind. Want iedereen weet dat een trouwfeest geven ook niet goedkoop is.

Waar vier je het feest?

In heel veel gevallen wordt het feest thuis gevierd. Omdat tegenwoordig al veel stellen samenwonen voordat de verloving plaatsvind kan je het gewoon bij jullie thuis vieren. Vroeger gebeurde dat vaak in het huis van de ouders van de toekomstige bruid.

Verlovingsfeest thuis met vrienden

Wanneer vier je het verlovingsfeest?

Dat bepalen jullie natuurlijk helemaal zelf. Maar als jullie plotseling allebei een verlovingsring dragen dan zal dat niet lang onopgemerkt blijven. Wil je voorkomen dat iedereen al vragen gaat stellen dan kan je het beste het feest geven pal na jullie verloving.

Hoe vier je een verloving en waarom?

Een verloving kan gevierd worden zoals je een verjaardag viert.

Een verlovingsfeestje geef je om jullie naasten te laten weten dat jullie zijn verloofd. Jullie naasten zijn over het algemeen de familie en vrienden van beide partners.
Het verlovingsfeest is weer helemaal hot. Vroeger was het normaal, toen was het een periode helemaal uit en nu is het weer een trend.

Verlovingsfeest thuis

Hoe maak je een verlovingsfeest heel persoonlijk voor jullie zelf?

Wat dachten jullie van een pre-wedding fotoshoot? Foto’s ter gelegenheid van jullie verloving. Als jullie al hebben nagedacht over welke fotograaf jullie zouden kiezen voor de trouwfoto’s dan is dit het moment om een fotograaf uit te proberen. Klikt het tussen jullie en de fotograaf en hoe is de manier van fotograferen? Het is fijn als jullie elkaar al een beetje hebben meegemaakt in een ongedwongen sfeer. Ga daarbij ook de natuur in dat voelt vaak vrijer dan in een bepaalde locatie.

Op deze manier kunnen jullie vast oefenen voor als jullie gaan trouwen en er een trouwreportage gemaakt wordt.

Ook een groot voordeel kan zijn als jullie op de huwelijksuitnodiging een foto van jullie zelf willen plaatsen. Wat is er nu toepasselijker dan een leuke verlovingsfoto op de huwelijksuitnodiging?

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een pre wedding video shoot. Kijk hieronder naar wat voorbeelden.Heb je nog meer vragen? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen over de verloving.

Schrijf een reactie

3 × twee =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord