Voor het overgrote deel zijn het mannen die een huwelijksaanzoek doen. Het traditionele huwelijksaanzoek is overbodig geworden, daarvoor in de plaats vinden er steeds meer originele, bijzondere en romantische huwelijksaanzoeken plaats.

Een huwelijksaanzoek is een belangrijke vraag en verdient een goed overwogen antwoord. Weet je zeker dat je relatie goed genoeg is om een blijvende verbintenis aan te gaan? Zeg pas ja als je er 100% van overtuigd bent dat je met die ander oud wilt worden en lief en leed met elkaar wilt delen. Zekerheid over je huwelijksleven heb je nooit helemaal maar je neemt wel de belangrijkste beslissing van je leven.

Het traditionele huwelijksaanzoek

Traditioneel huwelijksaanzoek

Vroeger was het de taak van de vrouw om het huishouden te doen en de verzorging van de kinderen op zich te nemen. De man moest in haar onderhoud voorzien. Het was ook de man die de vrouw ten huwelijk vroeg. Als zij het er mee eens was en met hem wilde trouwen, ging de man naar de vader van de bruid om toestemming te vragen. De vader moest weten of de aanstaande schoonzoon zijn dochter wel kon onderhouden.

Als deze toestemming er kwam, dan kon het aanstaande bruidspaar zich gaan verloven. Er werden verlovingsringen gekocht (vaak werden dezelfde ringen als trouwring gebruikt) en er werd een verlovingsfeestje gegeven. Daar hoorden ook cadeautjes bij voor de uitzet. Daarna volgde een periode van voorbereiding op het huwelijk.

Gemiddeld zitten er 507 dagen tussen het aanzoek en de huwelijksdag

Het originele of bijzondere huwelijksaanzoek

Vanaf de achttienjarige leeftijd mag er zonder toestemming getrouwd worden. Veel vrouwen zorgen tegenwoordig ook zelf voor hun inkomen. Daarmee is het traditionele huwelijksaanzoek overbodig geworden. Omdat vrouwen het heel erg romantisch vinden om ten huwelijk te worden gevraagd, zijn het dus vooral de mannen die hier gehoor aan geven. Een ring geven is vrijblijvend. Vaak kiezen beiden toch liever samen een ring uit als ze gaan trouwen.

Ten huwelijk vragen

Veel mensen bedenken of verzinnen een originele of bijzondere manier om hun partner ten huwelijk te vragen. Vaak gebeurt dat om indruk te maken. In principe is daar niets mis mee zolang je partner maar niet in verlegenheid wordt gebracht. Het gebeurt nog wel eens dat het aanzoek wordt gedaan in het bijzijn van anderen. Zo kan iemand, met zelfs maar de lichtste twijfel, voor het blok worden gezet. Deze zal ja zeggen omdat zij/hij zich niet in staat zal voelen om nee te durven zeggen waar anderen bij zijn. Een huwelijksaanzoek, in het bijzijn van anderen, kun je beter alleen doen als je zeker weet dat je partner daar geen probleem mee heeft. Realiseer je dat een huwelijksaanzoek heel erg privé is en iets is tussen twee personen die de belangrijkste beslissing van hun leven gaan nemen.

Wil jij je huwelijksaanzoek delen?

Heb je je huwelijksaanzoek gedaan? Stuur dan jouw verhaal naar info@designyourwedding.nl en wellicht plaatsen wij jullie huwelijksaanzoek wel op onze website.

Schrijf een reactie

4 × een =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord