Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord

GRATIS je eigen bruiloft website! Klik hier
één van de grootste trouwsites van Nederland

Wat willen mannen in een relatie?

Wat elke vrouw zou moeten weten. In relaties en dus ook binnen het huwelijk is het fijn om te begrijpen hoe mannen in elkaar zitten. Mannen en vrouwen zijn wezenlijk verschillend van elkaar , in denken, doen en laten. Als je weet hoe je echtgenoot in elkaar steekt kun je daar rekening mee houden en de band met elkaar versterken. Het voorkomt problemen wanneer je weet waarom en hoe je man handelt. Lees wat mannen willen in een relatie dus ook als je getrouwd bent.

Respect

Een man wil zich gerespecteerd voelen en dat niet alleen als jullie samen zijn maar ook in het openbaar. Een man voelt zich goed als jij hem vertrouwen geeft, hem bewondert en in hem geloofd. Geef hem een compliment en je zal zien wat het met hem doet. Als je een man respectloos behandelt of hem vernedert kan dat woede opwekken bij de man. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn maar als dat wel een keer zo is vertel het hem zonder boos te worden. Ga niet schreeuwen maar blijf rustig, en vertel op een rustige manier wat je dwars zit.

Mannen zijn onzeker

Mannen zijn over het algemeen niet zo open in het tentoonstellen van hun emoties. Ook al zijn ze kwetsbaar ze zullen dit niet snel laten zien. Ze hebben dan ook regelmatig bevestiging nodig van hun vrouw. Het is aan de vrouw om te laten blijken hoe goed hij iets gedaan heeft, hoe lief hij is en te laten blijken dat je trots op hem bent. Die bevestiging heeft hij nodig. Dit geeft de man een gevoel van vertrouwen en veiligheid.

Mannen voelen zich verantwoordelijk voor het gezin

Je zou als het ware kunnen zeggen dat mannen belast zijn met deze verantwoordelijkheid. Zoals vrouwen zich van nature verantwoordelijk voelen voor de zorg van haar kinderen en haar man, zo voelt de man de verantwoordelijkheid dat zijn gezin niets tekort mag komen. Hierbij maakt het niet uit of jij als vrouw een eigen inkomen hebt. Geef hem de aanmoediging en steun zodat hij weet dat het goed zit.

Koppel kijkt samen een film

Een gezellig thuis

Een gezellig huis is iets anders dan een gezellig thuis. Een gezellig thuis is een plek waar je je prettig voelt, waar de sfeer goed is en waar gelachen en gehuild kan worden. En laten we eerlijk zijn “wie wil dat nu niet”? Een plek waar vertrouwen is en waar je kwetsbaar mag zijn. Probeer als vrouw, met humor, het leven tegemoet te gaan. Mannen houden van humor.

Waarom seks belangrijk is

Wanneer jij als echtgenote laat blijken dat je seks wilt met je man dan voelt hij zich geliefd en gewenst. Zich geliefd en gewenst voelen heeft een diepgaand effect op de man. Het geeft hem een groot gevoel van vertrouwen en welzijn.

Mannen twijfelen of ze romantisch zijn

Romantiek is een typisch vrouwending zou je denken. Fout want mannen willen best romantisch zijn maar twijfelen vaak over de vraag of dat wat ze willen doen wel romantisch is in jouw ogen. Ze willen vooral niet afgaan of een flater slaan. Het is ook hier weer de vrouw die hem kan aanmoedigen. Vertel gewoon wat jij romantisch vind. Geef hem complimentjes als hij iets liefs heeft gedaan. Als hij ziet dat jij blij wordt dan wordt hij dat ook. En hij zal zich trots voelen als jij laat blijken wat het met je doet.

Het uiterlijk van de vrouw

Mannen willen graag dat hun vrouw er goed uitziet. En daarmee wordt niet bedoelt dat ze er uit moet zien als een supermodel. Een goed verzorgde vrouw geeft de man een gevoel van trots. Mannen waarderen het als jij aantrekkelijk blijft.