Vraag je je af wanneer je gaat trouwen? Uit onderzoek door Britse relatiedeskundigen is gebleken dat de beste periode om te trouwen tussen 1,5 en 3 jaar is na je eerste date. Wacht je langer dan wordt de kans op een relatiebreuk groter.

Trouwen doe je weldoordacht én op het juiste tijdstip. Trouw je te vroeg terwijl je nog in volle passie vertoeft, riskeer je in de valkuilen van een romantische wervelwind te stappen. Laat je het langer dan drie jaar aanslepen, vraag je naar problemen. Net als de meeste andere dingen in het leven, hebben ongebonden relaties een houdbaarheidsdatum.

Pijnlijk

Volgens de onderzoekers is er iets mis als jij een huwelijk na een jarenlange relatie wel ziet zitten, maar je partner niet. Een eerlijk gesprek dringt zich dan op, zo stellen de experts. Al kan die babbel pijnlijk zijn, zijn beweegredenen om het niet te doen, moet je achterhalen. Anders kunnen de gevolgen op langere termijn hartverscheurend zijn. Tragisch genoeg verliezen zo veel vrouwen kostbare tijd met een relatie die nergens toe leidde. Als late dertigers of veertigers zijn ze dan nog wanhopig op zoek naar een baby en nieuwe partner.

Bruidspaar voor een fontein

Redenen

Aarzelt je partner te lang? Dan kunnen één van volgende redenen wellicht de oorzaak zijn.

 • Ben jij wel de ware?
  Al lijkt hij de ware, hij ziet de relatie als een vanzelfsprekend en gemakkelijk gegeven. Hij houdt van je, de seks is fantastisch en je geeft hem alle zekerheid die hij nodig heeft.
  Meer vraagt hij niet. Dit type wil zich niet binden en zal het beangstigend vinden om de rest van zijn dagen met jou te delen.
 • Onzekere mannen
  Er zijn stellen die angstig zijn voor een verbintenis. Vaak heeft dit met onzekerheid of wrokkige gevoelens te maken.
  Of is hij bang dat slechte ervaringen die hij meemaakte, zich herhalen? Een eigen scheiding of van zijn ouders kunnen de jongen getekend hebben waardoor hij angstig is voor déjà-vu scenario’s.
 • Garantie
  Sommige mannen of vrouwen vinden het moeilijk om in het leven drastische, veranderende beslissingen te nemen.
 • Te oud
  Mannen kunnen zich te oud voelen om te trouwen. Ze hebben het al meegemaakt, dus waarom moet het opnieuw?
 • Vrijheid
  Ook zijn er mannen die vrezen dat ze hun onafhankelijkheid moeten opgeven. In hun achterhoofd behouden ze de idee dat ze zich nooit aan iemand zullen binden.

Schrijf een reactie

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord