Bij het regelen van de bruiloft heb je heel veel zelf in de hand. Dat ligt wel even anders als het over het weer gaat. Er zullen weinig bruidsparen zijn die zitten te wachten op neerslag op hun trouwdag. Een uitzondering vormen misschien de bruidsparen die in de winter trouwen en juist hopen op een dik pak sneeuw.

Hoewel je de weersomstandigheden op je trouwdag niet in de hand hebt, kun je wel aan de hand van neerslagkaarten zien waar en wanneer de neerslagkansen het grootst zijn. Daarbij kan er ook nog gekeken worden in welk deel van het land er gemiddeld meer of minder neerslag valt. Zo is de kans op een huwelijksdag zonder regen voor de een wat groter dan voor de ander.

Neerslag gemiddelden Nederland:

Neerslag in mm

legenda neerslag gemiddelden in mm

Bron kaarten Nederland: KNMI

Laat je niet uit het veld slaan en bedenk “alle het goede komt van boven” of “na regen komt zonneschijn”.

Voorzorgsmaatregelen bij regen op je trouwdag

Natuurlijk is het niet onverstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen als je het weer niet helemaal vertrouwd. Wat kun je doen?

1) Bruidsparaplu’s

Sla een voorraad paraplu’s in en vraag of iemand die bij zich wil houden voor het geval dat dit nodig mocht zijn. Voor de bruid is het handig dat er iemand is die een paraplu boven haar hoofd wil houden, want in de meeste gevallen moet zij de lange bruidsjurk al vasthouden. Dit zou je kunnen vragen aan een van de bruidsmeisjes en als je die niet hebt misschien aan de ceremoniemeester.

2) Fotolocatie

Trouwen jullie in een periode van het jaar dat het met het weer alle kanten op kan zorg dan dat er een locatie is waar je zowel binnen als buiten trouwfoto’s kunt maken. Zelfs met een transparante paraplu boven jullie hoofd kun je in de regen nog hele leuke foto’s maken.

3) Trouwlocatie

Voor de trouwlocatie is het natuurlijk helemaal belangrijk om te zorgen voor een binnen-locatie voor het geval het weer zou kunnen omslaan van zonnig naar een flinke plensbui. Zelfs in de zomer kunnen dit soort dingen gebeuren. Stel jullie willen trouwen op het strand, houd dan een binnen- locatie achter de hand!

4) Bruidskleding

Tijdens een regenbui kan de temperatuur soms flink dalen. Wanneer de bruid een bruidsjurk draagt die vrij bloot is aan de bovenkant, zorg er dan voor dat je een stola of bolero bij je hebt.

5) Laarzen

Voor het geval jullie ergens door de modder moeten lopen is het goed om voor bruid en bruidegom een paar laarzen binnen handbereik te hebben. Misschien zelfs wel leuk om er gewoon mee op de foto te gaan.

6) Make-up en bruidskapsel

Wellicht overbodig om te zeggen maar het is altijd handig om iemand bij de hand te hebben om je haar en make-up bij te werken na een regenbui.

7) Trouwvervoer

Kiezen jullie voor een open trouwauto, vraag dan van tevoren of er een kap is die dicht kan bij regen.

8) Trouwlocatie buiten

Willen jullie de bruiloft vieren in de buitenlucht, bijvoorbeeld in een partytent zorg dan dat die in geval van nood dicht kan.

Tip

Laat je door niets en niemand uit het veld slaan en maak er ondanks de regen een geweldige dag van!

Schrijf een reactie

4 × 3 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord