Een ideaal huwelijk zal voor menigeen in het teken staan van liefde, trouw en aandacht voor elkaar, maar ook het beroep van de partners blijkt van invloed op de kwaliteit van het huwelijkse leven. Dat is gebleken uit een Britse studie.

Zo heeft een huwelijk met een bio-ingenieur, met 2 procent kans op een scheiding, de meeste kans van slagen en loopt een trouwbelofte met een psychiater het vaakst uit op een mislukking (40 procent van deze huwelijken strandt).

Verplegers en andere verzorgers lopen eveneens 40 procent kans in een scheiding te belanden. Volgens het onderzoek, waarover 6 Minutes bericht, komt dit doordat een zorgend beroep ten koste gaat van de zorg die thuis noodzakelijk is.

Beter

Boer met vriendin op het land

Beroepsgroepen die het wat dat betreft beter doen zijn CEO’s, apothekers en boeren: allen blijven qua scheidingspercentage steken rond de 10 procent. Rechters, magistraten en dierenartsen zitten daar, met ongeveer 12 procent, net boven.

Trouwen met een journalist geeft met 18 procent een gemiddelde kans op scheiding, net als boekhandelaren, diëtisten en fitnessinstructeurs (allen 17 procent). Reisagenten, schrijvers en politiemensen zijn stuk voor stuk goed voor een kans van 16 procent op onherstelbare huwelijksschade.

Tendensen

Om de resultaten te duiden hebben de onderzoekers gepoogd enkele tendensen vast te stellen. Zo menen zij onder meer dat zogenaamde veeleisende beroepen een verhoogde kans op scheiden geven.

Hetzelfde zou gelden voor ‘extraverte’ banen, die met elkaar gemeen hebben dat het werk voornamelijk draait om menselijk contact. De kans om op een ander verliefd te worden zou door dit soort beroepen toenemen.

Voor het onderzoek heeft psycholoog Michael Aamodt 449 beroepsgroepen onderzocht. De resultaten zijn opgenomen in het Britse Journal of Police and Criminal Psychology.

Bron: www.6minutes.be

Schrijf een reactie

zeventien + 13 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord