Gefeliciteerd! Leuk dat je wilt gaan trouwen. Nu jullie besloten hebben om in het huwelijksbootje te gaan stappen, vinden jullie het misschien wel interessant om te zien in welke maanden er het meest getrouwd wordt. Wellicht helpt jullie dit om tot een beslissing van jullie trouwdatum te komen.

Duidelijk is te zien dat de herfst en de winter minder populair zijn om in te trouwen dan in de lente en de zomermaanden. Hierbij is vooral mei, juni en september erg populair bij de bruidsparen. Houd rekening dat dus deze maanden ook vaak het duurste zijn en zo is het net als met vakanties dat trouwen in het hoogseizoen een stuk duurder is. Wil je dus besparen? Kies dan een minder populaire trouwmaand, een doordeweekse dag en een minder voor de hand liggende tijd.

Trouwring omdoen

Overzicht in welke maanden het minst/meest wordt getrouwd:

Januari0,9 %
Februari1,8 %
Maart2,7 %
April5,5 %
Mei17,5 %
Juni18,5 %
Juli9,2 %
Augustus12,0 %
September26,8 %
Oktober1,8 %
November1,8 %
December2,7 %

Tip!

Nu dat je weet dat je wilt gaan trouwen is het handig om te weten waar je nou moet beginnen. Bekijk dan onze handige trouwplanning om te weten wanneer je wat moet regelen.

Schrijf een reactie

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord