Het lijkt de wereld op zijn kop: een gelukkige man heeft een verhoogd risico op een echtscheiding. Toch werkt het zo, menen Australische onderzoekers.

Dat wil zeggen: indien de man niet alleen gelukkig is, maar vooral ook gelukkiger dan zijn vrouw. Zijn de rollen omgedraaid, en is de man minder gelukkig dan zijn echtgenote, dan is de kans op een mislukt huwelijk volgens de wetenschappers juist kleiner.

Echtgenoten die zichzelf als even tevreden bestempelen, hebben door de bank genomen de meeste kans van slagen, aldus de Britse krant Express vrijdag.

Man wil van zijn vrouw scheiden

Analyseren

Het onderzoeksteam, verbonden aan de Deakin University, verdiepte zich voor hun uitspraken in verschillende studies over de kwaliteit van leven in onder meer Groot-Brittannië, Duitsland en Australië. Volgens Express gaat het opgeteld om gegevens van tienduizenden relaties.

Tijdens het analyseren van deze data stuitten de wetenschappers op het gevaar van de zogenaamde ‘gelukskloof’, die (mede) afhankelijk bleek van enkele sociale factoren. Het gat werd bijvoorbeeld groter wanneer vrouwen belast waren met een groot deel van het huishouden, een andere achtergrond hadden dan hun echtgenoten of meer verdienden.

De resultaten, samengepakt in het rapport ‘Je kunt niet gelukkiger zijn dan je vrouw’, is in Duitsland officieel gepubliceerd.

Schrijf een reactie

11 + 5 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord