In principe kun je bijna alles wat rijdt gebruiken voor trouwvervoer. Het goedkoopste trouwvervoer is natuurlijk het vervoer dat je al bezit. Dit kan zijn een eigen auto, fiets, scooter, misschien een originele oude bromfiets of een prachtige opvallende motor.

Zorg dat het voertuig schoon en opgepoetst is op jullie trouwdag. Je wilt toch niet het risico lopen dat er een vlek in de trouwkleding komt. Breng versieringen aan zodat het geheel er feestelijk uitziet. Voor ideeën kun je kijken bij styling en decoratie trouwvervoer. Om het goedkoop te houden kun je het beste proberen het een en ander zelf te doen. Als jullie gebruik willen maken van jullie eigen auto maar deze niet zelf willen besturen dan is het handig om een goede vriend of collega te vragen of deze op jullie trouwdag de chauffeur wil zijn. Je moet er dan wel zeker van zijn dat het niet iemand is die wel van een glaasje alcohol houdt. Natuurlijk vergeet je niet om de auto vol te tanken!

Bruidspaar op brommer

Vraag je wel af of het voertuig dat jullie gebruiken betrouwbaar is. Je wil toch liever niet met pech komen te staan op de dag dat alles volgens een tijdschema verloopt. Houd er in dat geval rekening mee dat er een auto in de bruidsstoet meerijdt met twee reserveplaatsen. Met eigen trouwvervoer ben je natuurlijk altijd goedkoper uit. Het nadeel kan zijn dat als je gebruik maakt van open trouwvervoer zoals een fiets, bromfiets of motor je het risico houdt van een mogelijke regenbui.

Hoe vind je goedkoop trouwvervoer?

  • Kijk eens rond in je eigen familie of vriendenkring, misschien heeft er iemand een mooie oude klassieke auto.
  • Ga eens naar een autodealer/garage bij je in de buurt. Deze hebben ook wel eens auto’s die ze verhuren en zijn over het algemeen goedkoper dan bij een echt verhuurbedrijf.
  • Riksja huren. Voor niet al te veel geld kun je een riksja huren. Informeer of dat met of zonder chauffeur is. Vaak moet er wel een borgsom worden betaald. Het voordeel ten opzichte van een gewone fiets is dat je een kap boven je hoofd hebt, zodat je enigszins beschermd bent tegen een regenbuitje.
  • Huur een tuktuk. Deze zijn te huur inclusief chauffeur. De kosten zijn afhankelijk van de tijdsduur. Het voordeel is ook dat je droog zit als het onverwacht zou regenen.
  • Bakfiets huren. Deze kun je laten bezorgen en weer op laten halen maar houd dan rekening met bezorgkosten. Zorg er wel voor dat er een beklede zitplaats is voor de bruid.
  • En wat te denken van samen gezellig op een tandem. Realiseer je wel dat dit met een lange trouwjurk bijna niet te doen is.

Bruidspaar op tandem

Tip

Informeer altijd hoe het zit met de verzekering in het geval jullie een voertuig huren of lenen. Vraag ook naar kosten van het brengen en weer ophalen van het voertuig.

Schrijf een reactie

4 × twee =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord