Het huwelijk vormt voor veel koppels het moment waarop de levens van beide personen sterker met elkaar verbonden worden. Niet alleen op basis van gevoel, maar ook op papier. Met een wettelijke partner, kunnen veel administratieve zaken samen worden geregeld.

Veel getrouwden kiezen ervoor om samen verzekeringen af te sluiten. Eén van deze verzekeringen is de uitvaartverzekering, die bij de meeste verzekeraars in één keer voor het hele gezin kan worden afgesloten.

In veel gevallen is een dergelijke gezamenlijke verzekering voordeliger dan een individuele uitvaartverzekering. Om deze reden is het goed om samen over te stappen naar een gedeelde verzekering.

Hierbij zijn er enkele zaken om rekening mee te houden.

Meeverzekeren van (toekomstige) kinderen

Een uitvaartverzekering kan voor een geheel gezin worden afgesloten, waarbij kinderen tegen een gereduceerd tarief kunnen worden meeverzekerd tot een leeftijd van 18 jaar of 21 jaar.

Bij de meeste verzekeraars worden ongeboren kinderen en zuigelingen automatisch meeverzekerd, niet zelden zonder een verhoging van de premie. Iets oudere kinderen moeten handmatig worden toegevoegd aan de polis.

Hoewel het wellicht niet prettig is om na te denken over een mogelijk overlijden van een kind, is het verstandig om wel na te denken over een uitvaartverzekering voor het kind.

Type verzekering – wat past bij mij?

Bij uitvaartverzekeringen kan er onderscheid gemaakt worden tussen verschillende soorten verzekeringen. Deze zijn altijd op basis van een bepaald bedrag, maar verschillen in de vorm van uitkering. Grofweg kunnen er vier soorten uitvaartverzekeringen worden onderscheiden:

  • Naturaverzekering
  • Kapitaalverzekering
  • Combinatieverzekering
  • Natura sommenverzekering

Bij een naturaverzekering wordt er een bepaald bedrag verzekerd, dat wordt uitgekeerd in de vorm van diensten en objecten. Hierbij kan gedacht worden aan de uitvaartdienst en een kist.

Bij een kapitaalverzekering wordt ook een bepaald bedrag verzekerd, maar wordt dit bedrag simpelweg uitgekeerd bij het overlijden van de verzekerde. De nabestaanden kunnen zelf bepalen hoe dit bedrag wordt besteed.

Een combinatieverzekering keert zowel diensten als geld uit. Veel uitvaartverzekeringen kunnen tegenwoordig gezien worden als combinatieverzekering: diensten worden uitgekeerd, terwijl de nabestaanden ook toegang krijgen tot een vrij te besteden bedrag.

Een natura sommenverzekering is een kapitaalverzekering waarbij het bedrag uitsluitend aan de uitvaart kan worden uitgegeven. Dit type verzekering is minder gangbaar.

Goed vergelijken en nooit meer zorgen

Zeker na een geluksmoment als een huwelijk, zal niemand graag nadenken over de mogelijkheid van een uitvaart. Het is dan ook goed om in één keer de juiste uitvaartverzekering af te sluiten, zodat je er hierna niet meer naar om hoeft te kijken.

Via verschillende sites kun je een uitvaartverzekering vergelijken met andere verzekeringen. Er wordt niet alleen gekeken naar de premie, maar ook naar de dekking en diverse andere zaken. Zo kun je vrij eenvoudig de uitvaartverzekering vinden die aansluit op de persoonlijke wensen.

Eenmaal afgesloten betaal je periodiek een premie, vaak is dit maandelijks. Kies het liefst voor een verzekering die geïndexeerd is, wat wil zeggen dat de verzekeraar zo nu en dan een correctie toepast op de dekking voor inflatie. Zo is de verzekering op dit moment evenveel waard als over veertig jaar en hoeven er geen zorgen te bestaan over de concrete waarde van de verzekering.

Schrijf een reactie

dertien + 15 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord