Liefde kent geen grenzen, maar sterker nog liefde kent geen grammatica. We spreken allemaal ‘de taal van de liefde’, maar wat als die liefde nou net in een verschillende taal gesproken wordt. Je verloofde spreekt Engels, Spaans, Italiaans of Japans. Voor jou lijkt het echter allemaal Chinees. Wij geven je 6 tips of beter 6 redenen waarom jullie relatie niet enkel interessanter is, maar ook nog eens uitdagender dan een huwelijk met iemand die dezelfde taal spreekt.

1. Blijf communiceren, blijf leren

Communicatie is de basis van iedere goede relatie, maar als die communicatie in een vreemde taal verloopt des te meer. Praten jullie Engels met elkaar of creëren jullie een eigen taal met stukjes en beetjes van andere talen? Het spreken van een taal wat niet het jouwe is, zorgt soms voor misverstanden. Het is belangrijk dat er geen letterlijke taalbarrière ontstaat waar er sommige persoonlijke issues niet besproken kunnen woorden omdat je er simpelweg de woorden niet voor kan vinden. Maar dan echt. Discussiëren in een tweede taal kan behoorlijk vermoeiend zijn. Doe toch wat extra moeite en bespreek elk probleem open met elkaar, in jullie gemeenschappelijke taal.

Huwelijk verschillende culturen

2. Durf fouten maken

Embarazada in het Spaans en embarrassed in het Engels lijken dezelfde woorden te zijn. Echter, in het Engels wordt het vertaald als ‘beschaamd’ maar in het Spaans betekent embarazada ‘zwanger’. Iets wat je zelfs kan overkomen als je de taal al behoorlijk goed begrijpt. Lach om de misverstanden en de domme vervoegingen. Je leert veel van elkaars fouten. Wil je echter snel de taal van je partner leren, in het land van herkomst? Boek dan een taalcursus Spanje of ga Engels leren in het buitenland met organisaties zoals EF Education First.

3. Ontdek een nieuwe cultuur

Naast een andere taal zijn jullie misschien ook opgegroeid in een andere cultuur. Zelfs in onze buurlanden hebben ze andere gebruiken, tradities en woorden voor dezelfde dingen. Probeer de cultuur van je verloofde te begrijpen. Voel je niet aangevallen wanneer je schoonfamilie je raar aankijkt wanneer je hen allemaal gaat feliciteren met de verjaardag van je verloofde. Gebruik de passie tussen jullie beiden om een nieuwe cultuur met passie te omarmen.

4. Toon begrip en wees flexibel

Aansluitend op het sociale aspect binnen jullie huwelijk, komt het vast wel voor dat de moedertaal gesproken wordt in plaats van jullie gezamenlijk taaltje op een sociaal evenement. Een heel gesprek wordt gevoerd waar je niet aan kan deelnemen omdat je de taal niet spreekt en/of begrijpt. Probeer te begrijpen dat het voor familieleden en vrienden moeilijker is om steeds Engels te spreken, wanneer ze dat niet gewoon zijn. Geef het tijd.

5. Let op je temperament

Vrouw is fel richting haar vriend

Een verschillende cultuur, taal en sociaal gedrag uit zich ook in enkele verschillende stijlen van communicatie. En het kan even duren voordat het gaat wennen. In sommige culturen is indirecte communicatie de norm: uitgebreide, langdradige verhalen met veel non-verbale communicatie. Andere culturen zijn eerder gebaseerd op eerlijkheid en efficiëntie. Waar je in sommige culturen als ‘arrogant’ zal gevonden worden, ben je in andere gewoon ‘eerlijk’. De kunst bestaat om elkaars verbale en non-verbale stijlen te (h)erkennen.

6. Voor eeuwig en altijd

Meertalige relaties zijn ontzettend leerzaam, verrijkend en uitdagend. Je leert je eigen cultuur beter kennen door deze te vergelijken met die van een ander. Je krijgt er een nieuwe cultuur en taal gratis bij door je partner. Je verbetert ook je taalvaardigheden door dagelijks Engels of een andere taal te praten met je partner. En als je ruziemaakt in een taal die jullie beiden niet perfect spreken, dan maak je het waarschijnlijk weer eerder goed omdat het te vermoeiend en te ingewikkeld is om lang te blijven ruziën. Het recept voor een prefect huwelijk!

Schrijf een reactie

18 − 17 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord