Eenzaamheid kan ontstaan op het moment dat je geen aansluiting voelt met je echtgenoot/echtgenote. Het is niet het gevoel van alleen zijn maar het gevoel dat je niet of niet langer een emotionele binding voelt met je partner. Je voelt je leeg, alleen en niet begrepen.

Waardoor kun je je eenzaam voelen als je getrouwd bent?

Juist als je getrouwd bent verwacht je niet dat mensen eenzaam kunnen zijn. Vaak komt eenzaamheid voort uit ruzies. Zeker wanneer een van beiden steeds het gevoel heeft dat hij/zij altijd de schuld krijgt van alles wat er misgaat. Dit wordt nog erger als een en dezelfde persoon meent altijd zijn of haar gelijk te moeten krijgen. Dit is ook het geval als je voelt dat je nooit iets goed kunt doen of wanneer de een altijd alles beter weet. Dat werkt neerbuigend en helpt niet mee om een emotionele band op te bouwen of in stand te houden.

Ook door onvoldoende aandacht te geven aan je partner en hem of haar niet serieus te nemen kan dat eenzaamheid tot gevolg hebben. Heel erg pijnlijk is ook wanneer je het gevoel hebt dat je met je problemen en gevoelens niet terecht kunt bij je partner.

Wat kunnen de gevolgen zijn van eenzaamheid?

Koppel met huwelijksproblemen

Eenzaamheid kan leiden tot steeds meer ruzies en misverstanden en als het erg genoeg wordt dan wordt de emotionele afstand ook steeds groter. Door onzekerheid kunnen er depressieve gevoelens ontstaan waardoor iemand zijn heil kan gaan zoeken in overmatig alcoholgebruik of andere middelen, om de pijn van eenzaamheid even niet te voelen. Eenzaamheid kan desastreus zijn voor het huwelijk.

Hoe kun je eenzaamheid binnen het huwelijk voorkomen?

  • Probeer oog te houden voor elkaar en voorkom dat je langs elkaar heen gaat leven. Je hebt ervoor gekozen (toen jullie gingen trouwen) om samen door het leven te gaan, dat betekent dat je ook naar elkaar moet luisteren en er voor elkaar moet zijn
  • Praat over jullie gevoelens en betrek elkaar in jullie leven
  • Ga samen leuke dingen doen en maak tijd voor elkaar
  • Zorg dat jullie huwelijk geen wedstrijd wordt van gelijk hebben of gelijk krijgen
  • Probeer meer te geven dan te nemen

Schrijf een reactie

twee × 1 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord