Op welke manier vraag je een huwelijkscadeau aan je bruiloftsgasten?

Vroeger maakten de aanstaande bruiden gebruik van een schrijfblokje. Hierin schreven zij op elke pagina één huwelijkscadeau met een omschrijving van het cadeau. Ook werd er een prijsindicatie bijgezet. Huwelijksgasten konden van tevoren het schrijfblokje bekijken en er een keuze uit maken. De huwelijksgasten scheurden het blaadje eruit. Zo voorkwamen ze dat er dubbele of ongewenste huwelijkscadeaus werden gegeven.

Dit systeem van een huwelijkscadeau vragen kun je ook vandaag de dag nog steeds toepassen. Je kunt dit in handen geven van de ceremoniemeester of een familielid die daar zorg voor draagt. Tegenwoordig zijn er heel veel speciaalzaken waar gebruik wordt gemaakt van bruidslijsten of trouwlijsten. In deze wensenlijst geven bruidsparen aan welke cadeaus ze graag zouden willen krijgen. Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van een site op internet en hierin de cadeau wensen kenbaar te maken. Je moet dan wel iets bedenken om te voorkomen dat mensen dubbele huwelijkscadeaus gaan geven.

Geld in plaats van een cadeau

Het komt tegenwoordig veel voor dat bruidsparen geld vragen in plaats van een cadeau. Zeker wanneer zij hun woning al hebben ingericht en eigenlijk liever geen cadeau ontvangen. Het kan ook zijn dat het geld gebruikt wordt om een deel van de bruiloft mee te bekostigen. Een andere reden kan zijn dat het bruidspaar liever één groot cadeau koopt van het gekregen geld. Weer anderen besteden het liever aan een huwelijksreis. Wanneer jullie liever geld krijgen dan een cadeau, dan kun je dat kenbaar maken door in de huwelijksuitnodiging een envelopje te vermelden als cadeau idee voor het huwelijk.

Schrijf een reactie

zeventien − dertien =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord