Waarom kiezen voor een zilveren trouwring?

Sommige mensen schamen zich een beetje als ze bekendmaken dat ze gekozen hebben voor een zilveren trouwring. Natuurlijk is een zilveren trouwring een goedkopere optie dan wanneer je de keuze laat vallen op een gouden trouwring. Je hoeft je natuurlijk nergens voor te schamen want het kiezen van de trouwring is heel erg persoonlijk en moet helemaal jouw (jullie) keuze zijn.

Misschien houd je niet van goudkleuren en staan zilverkleuren beter bij jou. Misschien is jullie budget niet toereikend genoeg voor dure trouwringen. Misschien draag je altijd zilveren sieraden en vind je goud er niet zo bij passen. Misschien wil jij helemaal niet zo uitbundig laten zien dat je getrouwd bent. Wat de reden ook mag zijn het gaat niemand wat aan, behalve jullie twee.

Trouwringen zilver

Tips zilveren trouwring

Zilver is een zacht materiaal en zal redelijk snel beschadigen. Je gaat er vanuit dat trouwringen een leven lang mee moeten gaan. Het is daarom goed om te weten dat zilver kwetsbaarder is dan goud. De zilveren trouwring kan bedekt worden met een laagje platina waardoor de trouwring nog witter wordt. Zelfs het plaatsen van een diamantje in de zilveren trouwring is mogelijk en is voor velen toch betaalbaar.

Keurmerk zilver

Zilver heeft net als goud een eigen keurmerk dat staat gegraveerd in de binnenkant van de trouwring. In Nederland heeft een zilveren trouwring een zilvergehalte van 925 op 1000. Dat wil zeggen dat het een legering is van 92,5% zilver met een toevoeging van 7,5% koper. Men spreekt in dit geval ook wel over sterling zilver.

Schrijf een reactie

vijftien − dertien =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord