Trouwringen zijn niet zomaar ringen. Het zijn hele speciale sieraden die een leven lang mee moeten gaan. Trouwringen worden over het algemeen genomen heel zorgvuldig uitgezocht. Neem daarom ruim de tijd voordat jullie tot aankoop van de trouwring overgaan. Regel eventueel van tevoren een afspraak met de juwelier of edelsmid zodat je je niet opgelaten voelt als het langer duurt dan je verwacht had. Laat je goed voorlichten over de mogelijkheden, de materialen, de maten, de kwaliteit en de prijs van de trouwring. Lees ook eens onze artikelen over trouwringen.

Naar de juwelier of edelsmid

Bezoek meerdere juweliers! Elke juwelier heeft zijn eigen collectie trouwringen. Trouwringen zijn er in verschillende breedtematen maar ook in verschillende diktematen. Heb je lange dunne vingers kijk dan eens naar een brede trouwring. Wanneer je korte dikke vingers hebt kun je misschien beter een smalle trouwring passen.

Ook de kleur van je huid kan een rol spelen in de keuze van de trouwring. Heb je een lichte huid dan staat witgoud, platina of zilver daar mooi bij. Bij een donkere huid passen geel- en rood goud mooi. Heb je echt nog geen idee wat je mooi vindt, pas dan zoveel mogelijk trouwringen. Wanneer je de trouwring aan je vinger ziet zie je hoe hij je staat.

Trouwringen kopen

Allebei dezelfde trouwring of toch maar niet?

Het is niet noodzakelijk dat jullie allebei dezelfde trouwring dragen. Smaken kunnen erg uiteen liggen en jullie weten toch wel dat je bij elkaar hoort. Over het algemeen zijn het vaker vrouwen die een diamant of ander steentje in de trouwring willen hebben.

Tips

  • Vraag welke mogelijkheden er zijn als jullie de trouwringen zelf willen ontwerpen.
  • Laat de juwelier weten als je overgevoelig bent voor een bepaalde metaalsoort, er kan dan gezocht worden naar een alternatief.
  • Lees ook eens bij bijzondere trouwringen wat er zoal mogelijk is.
  • Hebben jullie de trouwringen gekocht, beslis dan aan welke hand je de trouwring definitief wil dragen. Er kan verschil zitten tussen je rechter- en linkerhand. Trouwringen worden altijd passend gemaakt.

Schrijf een reactie

twaalf − 8 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord