Trouwringen kun je een persoonlijk tintje geven door er iets van jullie zelf in te laten graveren.

Manier van graveren

Het graveren van trouwringen kan op diverse manieren:

  • heel ambachtelijk met de hand
  • machinaal
  • door middel van laser

Tip

Laat je goed voorlichten over de verschillen en mogelijkheden van het graveren. Welke methode blijft het langst zichtbaar in de trouwring? Kun je ook kiezen voor een afwijkende kleur in de gravure? Is het mogelijk om reliëf aan te brengen?

Keuze uit diverse lettertypes

Kijk welk lettertype het beste bij jullie past. Veel juweliers hebben een aanbod van verschillende lettertypes.

Goudsmid graveert trouwring

De mogelijkheden

Van oudsher werd over het algemeen de trouwdatum en de naam van de partner in de binnenkant van de trouwring gegraveerd. Tegenwoordig is er heel veel mogelijk. Dit varieert van teksten tot tekeningen tot symbolen en zelfs gedichtjes, waardoor je de trouwringen nog persoonlijker kunt laten maken. Graveren kan niet alleen aan de binnenkant van de trouwring maar ook aan de buitenkant.

Wanneer jullie wel weten welke trouwringen jullie willen hebben, maar nog niet weten wat je er in of er op wilt laten graveren, bedenk dan dat het heel vaak nog mogelijk is om dit op een later tijdstip te laten doen. Informeer naar de mogelijkheden en de kosten.

Tip: kijk eens bij bijzondere trouwringen wat er zoal mogelijk is.

Schrijf een reactie

zes − 3 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord