Hoe kies je de juiste trouwring? Het kiezen van een trouwring is door het enorme aanbod voor sommige mensen niet eenvoudig. Welke materialen zijn er? Welk model past bij jouw? Waar moet je op letten?

Het maken van de juiste keuze van de trouwring wordt misschien gemakkelijker als je iets meer weet over de mogelijkheden die er zijn.

Materialen en kleuren van de trouwring

Zilveren trouwring

Zilver is zachter dan goud en daardoor sneller aan slijtage onderhevig. Zilver is wel goedkoper dan goud. Meer informatie over zilveren trouwringen.

Gouden trouwring

Gouden trouwringen glanzend

Gouden trouwringen zijn verkrijgbaar in verschillende karaats. Daarnaast ook in verschillende kleuren, zoals geel goud, wit goud, rood goud of in een combinatie van deze kleuren.

Platina trouwring

Trouwringen platina

Platina trouwringen hebben een grijswitte uitstraling.

Titanium trouwring

Tekst in trouwring

De titanium trouwring is grijs van kleur. Bijna niemand is overgevoelig voor titanium, een prima keuze dus voor mensen met een overgevoeligheid voor een bepaalde metaalsoort. Titanium is bijzonder sterk en licht van gewicht. Een titanium trouwring heeft als nadeel dat hij later nooit meer groter of kleiner gemaakt kan worden.
Afhankelijk van het materiaal kun je kiezen voor een glanzende trouwring, een matte of een combinatie van beide.

Welk model trouwring past bij jou?

Alleen door heel veel trouwringen te passen zie je wat het mooiste bij je past. Ben jij iemand die graag gezien wordt met een opvallende ring? Er zijn trouwringen in opvallende modellen, kleuren en trouwringen met diamanten of andere steentjes.

Trouwringen zijn ook op heel bijzondere manieren te graveren. Draag je liever een eenvoudige trouwring? Dan kun je misschien beter een gladde trouwring uitzoeken. Bedenk dat je in een gladde trouwring later altijd nog één of meerdere diamantjes kunt laten plaatsen. De beste materialen daarvoor zijn goud en platina.

Trouwringen in een box

Waar kun je rekening mee houden?

Heb jij een beroep waarbij je met je handen gemakkelijk ergens aan kunt vasthaken, pas dan op met trouwringen waar steentjes (diamantjes) in zitten of die scherpe randjes hebben. Let op de zetting van de diamantjes en de vorm van de trouwring!

Ben je overgevoelig voor bepaalde metaalsoorten? Vertel het de juwelier of edelsmid.

Draag je voornamelijk gouden sieraden? Dan is een geel gouden trouwring een goede keuze want dat past het beste bij de rest van je sieraden. Draag je overwegend zilverkleurige sieraden dan zijn zilver, wit goud, of platina misschien de beste keus. Wat je ook kiest het blijft natuurlijk altijd jouw persoonlijke keuze.

Let op de prijs-kwaliteit verhouding. Trouwringen gaan, wanneer je kiest voor een goede kwaliteit, een leven lang mee. Daar staat tegenover dat je voor een goede kwaliteit wat meer betaald.

Schrijf een reactie

zestien − vijftien =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord