Vooral vrouwen zijn dol op een trouwring met een of meerdere diamantjes. De diamant is een edelsteen. Briljant is een manier waarop de diamant geslepen wordt. Een briljant heeft 57 vlakjes (facetten). In een trouwring kunnen een of meerdere diamantjes worden gezet. Een trouwring met één diamant noemt men ook wel een solitaire trouwring. De beste materialen om een diamant in te zetten zijn goud en platina.

Diamant zetten

Er bestaan diverse manieren om diamanten in een trouwring te zetten zoals, Pavé, Alliance en de spanring. Tip: vraag bij de juwelier of edelsmid om uitleg. Alleen door de verschillen te zien weet je waar je voorkeur naar uit gaat.

Trouwring met diamant

Kwaliteit

De kwaliteit van een diamant wordt bepaald door:

 • Het gewicht

  Het gewicht wordt weergegeven in karaat. Een karaat staat gelijk aan 0,2 gram.

 • De kleur

  De kleurloze diamant is een van de meest waardevolle diamanten.

 • De zuiverheid

  Hoe minder oneffenheden er in de steen zitten, hoe zuiverder en waardevoller hij is.

 • De slijpvorm

  Hoe beter de afwerking, hoe hoger de waarde van de diamant. Slijpvormen kunnen zijn: ronde briljant: 57 facetten<br/ >ovaal: 56 facetten
  peervorm (vorm van een waterdruppel): 58 facetten
  hartvorm
  rechthoekig – vierkant: 76 facetten

Wanneer je een trouwring koopt met één of meerdere diamantjes, hoort daar (afhankelijk van het aantal karaat) een officieel onafhankelijk ISO- gecertificeerd diamant certificaat bij.

Schrijf een reactie

2 × 1 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord