Leuk dat jullie gaan trouwen! Waarschijnlijk een hele leuke maar ook een hele drukke tijd. De locatie, uitnodigingen, decoratie, de jurk en uiteraard de trouwringen. Heel veel is er natuurlijk online te vinden. Uiteraard inspiratie en tips en tricks. Ook kan je natuurlijk heel veel online kopen.

Met trouwringen moet je daar wel extra goed over nadenken omdat het een vaak een maatwerkproduct is en je natuurlijk geen miskoop wilt doen. In dit artikel gaan we in op de verschillen tussen online en offline kopen en geven we vijf tips die je kunt gebruiken bij het kopen van je trouwringen.

1. Pas een trouwring altijd echt

De maat van een trouwring is altijd lastig. De breedte en de vorm van een ring laten zich moeilijk aflezen van een afbeelding. Ook de pasvorm is lastig op afstand te bepalen, hiervoor heb je een dummyringen nodig. Wanneer de dummy-ring goed om je vinger zit, weet je zeker dat je de juiste ring hebt. Dit kan per merk of model ook nog verschillen, vandaar dat dit lastig op afstand gaat. Daarbij is het soms ook moeilijk om een ring te vermaken als hij toch niet helemaal lekker past.

2. Denk goed na over de materialen voor je ring

Er zijn steeds meer mogelijkheden met trouwringen. Natuurlijk kun je allerlei verschillende materialen kiezen zoals titanium, goud of platina, maar ook zijn er steeds meer verschillende technieken mogelijk zoals Mokume Gane, vingerafdrukringen en andere personalisatiemogelijkheden. Niet alleen hebben verschillende materialen een verschillende uitstraling, ook zijn er verschillen in kwetsbaarheid, onderhoud en levensduur. Laat je hierover goed informeren zodat je nog lange tijd kunt genieten van je trouwring.

3. Denk na over de verschillende ontwerpmogelijkheden

Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, is het belangrijk dat je iemand mee laat kijken die weet wat de verschillende mogelijkheden en voor- en nadelen van materialen en ontwerpen zijn. Er zijn mooie trouwringontwerpprogramma’s waar je een goed beeld kunt krijgen van de ring die je voor ogen hebt. Neem hier dan ook de tijd voor. Oriënteer je online maar raadpleeg ook een deskundig iemand die met je meedenkt en zorgt voor een ontwerp waar jullie nog jarenlang plezier van hebben.

Trouwring omdoen

4. Zorg dat je weet hoe de kleur van de ring op je huid staat

Kleuren zijn op een afbeelding anders dan in het echt. Vooral de achtergrondkleur is hierbij van belang. Op je huid kan een ring er namelijk anders uitzien dan op een witte achtergrond. Niet elke kleur past bij elk huidtype. Daarom is het belangrijk om de kleur van de ring even op je huid te zien.

5. Let op de garantie

Een betrouwbare trouwringenspecialist (zoals bijvoorbeeld Le Mariage Trouwringen) zal altijd zorgen dat de ringen helemaal in orde zijn voor jullie grote dag. Natuurlijk blijft het maatwerk en kan het gebeuren dat een ring toch net te klein of te groot is of dat een ring er anders uitziet dan jullie hadden verwacht. Dan wil je natuurlijk goed geholpen worden en moet dit direct opgelost worden voor de bruiloft. Je wilt een ring dan niet weer terug moet sturen naar een fabrikant buiten Europa en weken moeten wachten op een aanpassing. Dit geldt natuurlijk ook als je later nog eens iets met je trouwring is.

Kortom belangrijk om je goed te oriënteren om zodoende de juiste trouwring te kunnen kopen. Veel succes met het keuzeproces en hopelijk heb je iets aan deze tips gehad.

Schrijf een reactie

7 + 18 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord