Welk soort trouwpak je ook draagt de pasvorm is erg belangrijk. Het moet strak om je lichaam zitten, maar niet zo strak dat het je in je bewegingen belemmert.

De mouwrand van het jasje mag niet te lang zijn. De mouw valt tot aan de handpalm. Het overhemd mag een centimeter onder je mouw vandaan komen. Zorg ervoor dat het jasje (colbert) niet afhangt bij de schouders, dus niet te ruim kopen!

De broekspijpen moeten aan de achterzijde net boven de hak van de schoenen komen en aan de voorkant iets omhoog wippen. Houd er rekening mee dat een broek gemakkelijker te verstellen is dan een jasje. Spendeer dus veel aandacht aan het jasje. Het is goed te weten dat er verschillende soorten lengtematen zijn en ook voor mannen met een buikje zijn er aangepaste maten. Voor een perfecte pasvorm kun je een trouwpak ook op maat laten maken. Dan weet je zeker dat het goed zit. Daarbij kun je dan kiezen voor exclusieve stoffen. Ook is het mogelijk om speciale details aan te brengen.

Bruidegom met meetlint

Tip

  • Draag je een jacquet of rokkostuum ga dan nooit op de panden van de jas zitten maar sla deze over de zijkant van de stoel.
  • Ga je voor heel persoonlijk en exclusief dan is er de mogelijkheid om een monogram, de namen van jullie beiden of de trouwdatum, in het jasje te laten zetten.
  • Let op het materiaal van de stof, sommige stoffen kreuken sneller dan andere. Linnen is kreukgevoelig.

Schrijf een reactie

3 × 3 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord