Schoenen en sokken worden afgestemd op het trouwkostuum. Koop je schoenen bij voorkeur ’s middags. De meeste mensen hebben ’s middags dikkere voeten dan in de ochtend. Lederen schoenen ademen en dat voorkomt overmatige transpiratie. Kies schoenen altijd in de stijl van het trouwpak. Klassieke schoenen bij een klassiek trouwkostuum en moderne schoenen bij een modern trouwpak.

Waar moet je op letten?

Wanneer je de schoenen in een andere zaak koopt dan waar je het trouwkostuum koopt, pas de schoenen dan met de broek aan. Is de lengte van de broek niet goed ga dan terug naar de winkel waar je het trouwkostuum hebt gekocht en laat de broek op de juiste lengte maken.

Herenschoen kopen in winkel

Vergeet dan niet je schoenen mee te nemen. Koop je de schoenen in dezelfde kleur als het trouwkostuum dan is het aan te raden om deze te kopen in een speciaalzaak waar niet alleen trouwkostuums maar ook schoenen worden verkocht. Te grote kleurverschillen kunnen zorgen voor een lelijk effect. Pas je schoenen en trouwkostuum bij elkaar aan dan kun je meteen zien hoe het staat. Loop nieuwe schoenen een aantal dagen/weken in, om pijnlijke voeten op de trouwdag te voorkomen. Zorg er wel voor dat de schoenen er op de trouwdag weer keurig gepoetst uitzien.

De soort schoenen bij het trouwkostuum

De soort schoen wordt aangepast aan de stijl van het trouwpak of trouwkostuum dat je draagt.

  • Bij het trouwkostuum kun je kiezen voor moderne maar wel stijlvolle schoenen. Zorg er wel voor dat de kleur goed combineerd met de kleur van het trouwkostuum. Let voor het model van de schoen op de heersende trend, deze kan per seizoen wisselen. Ga je voor dezelfde kleur als het trouwpak dan zit je altijd goed. Maar durf je een uitdaging aan te gaan kies dan voor een contrasterende kleur schoen. Bij een klassiek trouwkostuum hoort natuurlijk een klassieke trouwschoen.
  • Draag je een smoking dan horen daar zwarte gladde lakschoenen bij.
  • Gladde zwarte schoenen (geen lakschoenen) horen bij het jacquet.
  • Bij het rokkostuum draag je geen gaatjesschoenen maar bij voorkeur gladde zwarte (lak) schoenen.
  • Pas schoenen aan aan de omgeving van de trouwlocatie. Trouwen op het strand vraagt om een ander soort schoen dan trouwen in een kasteel. Aan het strand zijn instappers een optie.

De sokken bij het trouwpak

Schoenen aantrekken

De kleur van de sokken wordt aangepast aan de kleur van de schoenen of aan de kleur van de broek. Draag nooit witte katoenen sportsokken op de bruiloft. Dit kan echt niet. Kies mooie bijpassende sokken bij het trouwkostuum. Bij de smoking en jacquet horen lange zwarte sokken. Afhankelijk van de kleur van het rokkostuum passen hier zwarte of donkergrijze sokken bij.

Tip

Ben je bang dat je toch last krijgt van je voeten zorg dan voor reserveschoenen voor de avond. Het is niet de bedoeling dat je avond verpest wordt door pijnlijke voeten. Heb je last van overmatige transpiratievoeten gebruik dan een middel (verkrijgbaar bij drogist) om dit tegen te gaan.

Schrijf een reactie

vijftien − twaalf =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord