Wat je als bruidegom draagt op de trouwdag hangt af van het soort bruiloft dat jullie willen als bruidspaar. Gebruiken jullie een bepaalde stijl of thema bij de bruiloft? Willen jullie het modern of traditioneel? Gaan jullie voor een formeel of informeel huwelijk? Je kiest dus het soort trouwpak dat past bij de stijl van jullie huwelijk. Wanneer jullie hier samen uit zijn dan zijn er voor de bruidegom een aantal mogelijkheden. Als bruidegom kun je kiezen voor:

Trouwkostuum

Trouwkostuum
Het trouwkostuum, dit is een modern alternatief voor de smoking en kan overdag en ’s avonds worden gedragen. Hierbij kun je een keuze maken voor een moderne dan wel klassieke uitstraling. Laat je creatieve geest werken en probeer er met de juiste accessoires iets moois en bijzonders van te maken. Kiezen jullie voor een bepaalde kleurstijl of thema houd hier dan rekening mee. Het trouwkostuum past bij een modern maar ook bij een informeel huwelijk. Laat je helpen door goed geschoold personeel in de winkel. Zij kunnen je met raad en daad bijstaan.

Combinatiekostuum

Combinatiekostuum
Het combinatiekostuum is vooral geschikt voor de wat langere bruidegom. Het bestaat uit een lang colbert. Dit kan gedragen worden met of zonder gilet.Het colbert heeft een andere kleur dan de broek. Hierbij hoort een broek zonder omslag. Het combinatiepak kan overdag maar ook ’s avonds worden gedragen.

Jacquet

Jacquet
Het jacquet wordt overdag gedragen. Wie van traditie houdt kan er voor kiezen om het traditionele jacquet te dragen. Het jacquet wordt ook wel morningcoat genoemd. De panden lopen vanaf de knoop in een boogvorm naar achteren en vallen in de knieholte. Het jacquet wordt gecombineerd met een grijze gilet en gestreepte pantalon. Er wordt geen riem gebruikt, bretels mag wel. De kleuren zijn voornamelijk zwart of antraciet. Hierbij past een buishoed en handschoenen. De hoed wordt nooit opgezet. De handschoenen worden in de hand gedragen. Draag je als bruidegom overdag een jacquet dan dragen de belangrijkste mannelijke gasten dit ook. Na 18.00 uur kan het jacquet vervangen worden door een rokkostuum of smoking. Wordt de aanschaf van beide te duur denk dan aan het huren van trouwkleding.

Smoking

Smoking bruidegom
De smoking wordt ’s avonds gedragen. Niet alleen door de bruidegom maar ook door de mannelijke gasten. Op de uitnodiging wordt vermeld “Black Tie”. De smoking is zwart. Het smokingcolbert heeft smalle satijnen revers. Kies je voor een model met een sjaalkraag dan kun je dit combineren met een cumberband. De broek heeft geen omslag en in de zijnaad zit een glanzend galon. De smoking wordt gedragen bij een formeel huwelijk.

Rokkostuum

Rokkostuum bruidegom
Het rokkostuum is chiquer dan de smoking en wordt ’s avonds gedragen. Op de uitnodiging wordt vermeld “White Tie”. Het rokkostuum heeft een dubbele rij knopen, die niet worden dichtgemaakt. Van voren zijn de panden uitgesneden en lopen naar achter door in een split. Hierbij kan een diep uitgesneden gilet gedragen worden. In de pantalon zit een dubbele galon van zijde en ook hier geen omslag in de pijpen. Er wordt geen riem gedragen maar bretels mag wel. Bij het rokkostuum past een buishoed. Het rokkostuum is bij uitstek formele kleding.

Schrijf een reactie

4 × 4 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord