Je trouwpak, trouwkostuum maak je af met accessoires. Deze worden niet alleen afgestemd op de keuze van het trouwpak maar ook op de kleding van de bruid. Bij accessoires kun je denken aan de riem, cumberband, bretels, pochet, stropdas, vlinderstrik, manchetknopen, zakdoek en horloge.

De riem

Bruidegom doet riem om

De riem komt het mooist tot zijn recht wanneer deze van hetzelfde leer is als de trouwschoenen. Ook de kleur is hetzelfde als de kleur van de trouwschoenen. Pas de riem altijd van tevoren en ga er niet vanuit dat de lengte wel goed is. Pas de riem ook in de broek zodat je zeker weet dat ook de breedte goed is.

De cumberband

Cumberband bruidegom

De cumberband wordt gedragen bij een smoking. Draag nooit een gilet en cumberband bij elkaar. Hij bedekt de overgang tussen de broekband en overhemd en wordt van achteren dichtgeknoopt. Zorg dat de openingen van de plooien naar boven open zijn. Heb je last van een buikje dan is een cumberband misschien een minder goede keuze. De kleur is hetzelfde als de kleur van de vlinderstrik en pochet.

Bretels

Bruidegom met bretels om

In plaats van een riem kun je er ook voor kiezen om bretels te dragen. In dat geval zitten er geen riemlussen maar knopen aan de broek. Dit is het geval bij een smoking, jaquet en rokkostuum.

Pochet

Bruidegom met pochet

Een pochet heeft de vorm van een zakdoek. Hij wordt gevouwen en in de borstzak van het colbert gestoken. Bij de smoking kun je kiezen voor een mooie afwijkende kleur. Bij het zwart van de smoking bijvoorbeeld een rode pochet. Draag je een corsage dan wordt er geen pochet gedragen.

Stropdas

Stropdas bruidegom

Wees creatief in de keuze van de stropdas. Zo kun je er echt iets bijzonders van maken.

Vlinderstrik

Strik bruidegom

Wil je strikt alles volgens de etiquette doen, koop dan een vlinderdas die je zelf moet strikken. Bij een smoking hoort een zwarte en bij een rokkostuum een witte vlinderdas.

Manchetknopen

Manchetknopen

Bij een feestelijke dag hoort een chique overhemd waarin manchetknopen worden gedragen. Manchetknopen zijn in verschillende materialen, modellen en stijlen verkrijgbaar. Denk daarbij aan goud, zilver, modern en klassiek. Er zijn zelfs designknopen. Bij een smokingoverhemd horen sowieso manchetknopen.

Zakdoek

Doos zakdoeken

Zorg voor een mooie witte, schone en gladgestreken zakdoek. Niet zozeer om je neus in te snuiten maar om aan je bruid te geven voor het geval zij een traantje moet wegpinken. Ook is deze te gebruiken om zweet van je voorhoofd af te deppen.

Horloge

Horloge in de hand

Bij een smoking, jacquet en rokkostuum wordt geen horloge gedragen. Tijd speelt geen rol.

Tip

Denk ook aan mooie ondermode, dit geldt natuurlijk ook voor de huwelijksnacht. Een mooie boxer met een leuke tekst of afbeelding erop kan zorgen voor wat humor.

Schrijf een reactie

2 × 4 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord