Voordat jullie op zoek gaan naar een geschikte trouwlocatie moet je eerst vaststellen of deze alleen hoeft te dienen als trouwlocatie of dat deze ook geschikt moet zijn voor het trouwfeest. Het voordeel van trouwen en feesten op dezelfde locatie houdt in dat er niet gereisd hoeft te worden.

Er zijn ook veel locaties die de mogelijkheid bieden om buiten te trouwen maar waarbij alles naar binnen kan worden verplaatst als er slecht weer op komst is. Bespreek dat wel goed door. Kijk ook eens waar je op moet letten bij het boeken van een feestlocatie.

Zoek iets dat bij jullie past. De mogelijkheden zijn legio. Behalve de officiële trouwlocaties van de gemeente zijn er talloze alternatieven. Misschien wordt het voor jullie wat gemakkelijker om eerst de plaats te bepalen. Dit kan zijn binnen of buiten, in de stad, platteland of op of aan het water. Groot en luxe of klein en intiem.
De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

Kasteel

  • Kleine intieme kerkjes
  • Kastelen
  • Landhuizen
  • Hotels
  • Dierentuinen
  • Partyschepen
  • Strandtenten
  • Museum
  • Boerderij

Trouwlocatie vroeger en nu

Volgens de traditie trouwde je vroeger in de geboorteplaats van de bruid. Dit gebeurde in het plaatselijke gemeentehuis of stadhuis. Er is veel veranderd. Tegenwoordig kun je kiezen om te trouwen in de woonplaats van de bruid of in de woonplaats van de bruidegom.

Het is ook niet meer vanzelfsprekend dat er in het gemeentehuis/stadhuis wordt getrouwd. Heel veel gemeenten bieden meerdere officiële trouwlocaties aan. Trouwen kost geld. Let er wel op dat niet elke trouwlocatie evenveel geld kost. De kosten kunnen sterk uiteenlopen.

Als jullie niet willen trouwen in de woonplaats van een van jullie dan kan daar vanaf geweken worden. Dit dien je wel bij de ondertrouw door te geven.

Zelf jullie trouwlocatie kiezen

Trouwen aan het water

Tegenwoordig kan er heel erg veel want naast de officiële trouwlocaties van de gemeenten bestaan er nog talrijke andere mooie en bijzondere officiële trouwlocaties. Willen jullie van zo’n mogelijkheid gebruik maken dan zal je in veel gevallen op zoek moeten naar een zelfstandig werkende trouwambtenaar, ook wel BABS genoemd. Natuurlijk kun je ook bij je eigen gemeente informeren wat de mogelijkheden zijn.

Waar moet je rekening mee houden?

Het is belangrijk dat jullie weten hoeveel gasten jullie definitief uitnodigen want de trouwlocatie moet natuurlijk wel de ruimte bieden voor het aantal gasten dat wordt uitgenodigd. Stel jullie zelf de vraag of de trouwlocatie dezelfde locatie moet zijn als waar jullie het feest willen houden. Of kiezen jullie voor twee aparte locaties?

Als jullie van plan zijn om ver weg te trouwen houdt dan rekening met jullie gasten. Hoe wordt voor hen het vervoer geregeld? Realiseer je dat populaire trouwlocaties vaak al een jaar van tevoren zijn volgeboekt.

Hoe vind je de trouwlocatie die bij jullie past?

Bruidspaar voor klein kerkje

Misschien zijn jullie watersportliefhebbers en is een partyboot precies wat jullie zoeken. Zijn jullie strandliefhebbers? Denk dan eens aan een strandtent. Of zijn jullie echte liefhebbers van glamour en luxe dan kun je denken aan een landhuis, kasteel of een luxe hotel.

Voor wie van kunst en cultuur houdt dan is een museum een optie. Denk ook eens aan een mooi park of boerderij als de natuur helemaal jouw ding is. Houden jullie het liever wat gewoner denk dan aan partycentra, buurthuizen of zaaltjes van een sportclub.

In sommige gemeenten is het zelfs mogelijk om gewoon lekker thuis te trouwen. Informeer daar naar bij de gemeente.

Waar vind je mooie trouwlocaties?

Neem een kijkje in onze bedrijvengids maar kijk ook eens bij www.demooistetrouwlocaties.nl. Misschien heb je wel eens gehoord van de open trouwlocatieroute. Regelmatig wordt er een dag georganiseerd waarbij heel veel locaties de mogelijkheid bieden om geheel vrijblijvend hun locatie te komen bezichtigen. Neem je fotocamera mee en vraag of je foto’s mag maken.

Schrijf een reactie

negen − 9 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord