Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord

GRATIS je eigen bruiloft website! Klik hier
één van de grootste trouwsites van Nederland

Trouwen op het strand

Bij trouwen op het strand kun je denken aan buitenlocaties zoals restaurants, strandpaviljoens en partycentra. Een aantal van deze trouwlocaties zijn benoemd tot officiële trouwlocatie. Strandpaviljoens vind je aan het strand maar ook in recreatieparken of natuurgebieden. De rust en de sfeer kunnen je het gevoel geven dat je op vakantie bent.

Bijna overal is het maken van een fotoreportage mogelijk, maar soms ook niet. Eigen catering kan bij de ene locatie wel en bij de andere niet. Het interieur varieert van hip, landelijk, modern tot romantisch. Bij heel veel locaties is het niet mogelijk om te overnachten. Sommige trouwlocaties bieden gratis parkeerplaatsen aan. Het is soms ook mogelijk om een boot te huren om samen met jullie gasten een vaartocht te maken. In een enkel geval is live muziek niet mogelijk.

Trouwen op het strand

Trouwen op het strand of aan het strand? Waar moet je rekening mee houden?

Trouwen op het strand lijkt hetzelfde dan trouwen aan het strand. Bij trouwen op het strand staan jullie als bruidspaar samen met jullie gasten en de trouwambtenaar echt met jullie voeten in het zand of op een rode of witte loper. Dat hoeft bij trouwen aan het strand niet het geval te zijn. Als het weer op jullie trouwdag erg tegenvalt zullen jullie genoodzaakt zijn om met jullie gezelschap naar binnen te verhuizen. Let dus goed op of de door jullie gekozen locatie geschikt is voor het aantal gasten en of deze locatie echt is wat jullie zoeken. Houd rekening met schoeisel en kleding. Sommige bruidsparen zorgen voor voldoende teenslippers voor hun gasten. Bedenk ook dat afhankelijk van het jaargetijde het ’s avonds fris kan zijn en geef dat ook door aan jullie gasten zodat zij daar rekening mee kunnen houden.

Tips en welke vragen kun je stellen?

 • Informeer of het mogelijk is om met jullie gasten op een privé-terras te zitten.
 • Let op of er geen harde muziek is van aangrenzende strandpaviljoens.
 • Is er een licht- en muziekinstallatie aanwezig?
 • Is de trouwlocatie het gehele jaar geopend?
 • Hoe zit het als het onverwacht slecht weer is? Wat zijn de mogelijkheden binnen en voor hoeveel personen is de binnen-locatie geschikt?
 • Is de ruimte privé voor het trouwgezelschap of kunnen vreemde gasten ook binnenkomen?
 • Is de ruimte geschikt voor het aantal gasten?
 • Zijn er voldoende sanitaire voorzieningen?
 • Bezoek zelf diverse trouwlocaties en ga na of ze niet te groot of te klein zijn voor het aantal gasten.
 • Is de locatie geschikt om binnen te eten?
 • Mogen jullie meebeslissen over de versiering?