Trouwen in een hotel hoeft in Nederland niet zo moeilijk te zijn. Hotels vind je op alle mogelijke locaties. In bossen, in dorpen en steden, aan een gracht of juist landelijk gelegen aan de rand van weilanden maar ook aan het strand of in de duinen. Een aantal van deze hotels is benoemd tot officiële trouwlocatie.

De sfeer van de dag wordt vaak ook bepaald door de inrichting van het hotel. Of jullie het nu groots vieren of lekker klein en intiem, zoek de sfeer die bij jullie past. Dat kan zijn landelijk, romantisch, smaakvol, modern, hip of juist een industriële inrichting

Sommige hotels hebben een weddingplanner in dienst die samen met jullie invulling geeft aan de wensen die jullie hebben voor het huwelijk. Hierbij kan alles ter sprake komen. Zoals de ontvangst, de smaak van de bruidstaart, de styling, bloemen, het diner tot en met het trouwfeest. Het is vaak zelfs mogelijk om champagne en vers fruit op de hotelkamer te laten serveren als het feest erop zit. En wat dacht je van lekker nagenieten in een bruidssuite die over een whirlpool, sauna of jacuzzi beschikt. En dan ’s morgens verwend te worden met een heerlijk ontbijt op bed.

Huwelijksdiner in een hotel

 

Wat kan er wel en wat kan er niet? Keuzes maken.

In veel hotels kun je gebruik maken van, of kiezen uit, meerdere zalen. Dit kan gemakkelijk zijn voor de verschillende onderdelen van de bruiloft zoals ontvangst, receptie, borrel, diner en trouwfeest.

Niet elk hotel biedt de mogelijk om buiten te trouwen. Datzelfde geldt voor het maken van een fotoreportage, ook dat is niet altijd mogelijk. In de meeste hotels is het ook niet mogelijk om voor eigen catering te zorgen. Wel wordt er de mogelijkheid geboden om te kiezen uit een drie-vier-of vijfgangendiner. Er kan soms ook gekozen worden voor een buffet. Informeer wel of de ruimte alleen toegankelijk is voor de bruiloftsgasten, anders loop je het risico dat er ook vreemde gasten in de zaal zitten.

In sommige hotels is het mogelijk om buiten op een sfeervol terras te receptie te houden. Vergeet dus niet te vragen wat er mogelijk is. En niet onbelangrijk vraag ook hoeveel gasten er ontvangen kunnen worden voor de receptie, het diner en voor het feest.

Voordeel van trouwen in een hotel

Luxe hotelkamer

Het grote voordeel van trouwen in een hotel is dat jullie er (wel of niet met jullie gasten) kunnen overnachten. Sommige hotels hanteren een speciaal tarief voor de gasten. Stel dat jullie in het weekend trouwen dan bied je de gasten de mogelijkheid tot een langer verblijf. Kijk wel of er voldoende parkeergelegenheid is in de omgeving en of er al dan niet voor betaalt moet worden.

Schrijf een reactie

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord