Ken jij dat ook? Je voelt je pas lekker in je vel als je haar goed zit. En natuurlijk wil je op je trouwdag extra goed voor de dag komen. Wat doe je dan?

Haarproblemen

Ga voor een proefkapsel naar de kapper en vraag naar de conditie van je haar. Als je dat een aantal maanden voor de trouwdag doet is er nog voldoende tijd om je haar in de juiste conditie te krijgen.

Haarproblemen kunnen zijn roos, gespleten haar, foute kleur haarverf, vet haar of juist heel droog, slap en futloos haar of dof haar. In veel gevallen is hier een oplossing voor.

De haarlengte

Hoe lang duurt het voordat je haar lang is? Haar groeit zo’n anderhalve centimeter per maand. Als je je haar op schouderlengte wilt hebben zal je daar dus ongeveer twee jaar op moeten wachten. Dan begrijp je natuurlijk wel dat je voor echt lang haar heel wat jaartjes te gaan hebt. Nu je dit weet en je weet hoe lang je haar nu is tot aan de trouwdag weet je al zo’n beetje wat de mogelijkheden zijn voor jouw bruidskapsel.

Maar jij hebt kort haar en wilt op je trouwdag lang haar, wat doe je dan? Dan bieden hair-extensions een uitkomst. Daarbij kun je kiezen uit steile of golvende extensies. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleuren. Extensions kunnen niet geplaatst worden als je haar te kort is.

Kapster brengt haar bruid in model

Versiering in het haar

Belangrijk is ook dat je nadenkt over de versiering in je haar. Er is veel te koop zoals een haardiadeem, een brede band met bloemen, een enkele bloem, kleine gekleurde steentjes op een haarspeld, een sluier, hoed, een tiara die dient als afwerking voor de sluier maar ook los te gebruiken is, curlies en haarpinnen met parels. Er is echt voor iedereen iets.

Wanneer proefkapsel?

Als je twijfelt over van alles en nog wat ga dan enkele maanden voor de trouwdag naar de kapper. Dan heb je genoeg tijd om na te denken als je kapsel de eerste keer niet is wat je in gedachten had. Neem ook de door jouw gekozen versiering voor in je haar mee want dan zie je het totaalplaatje. Verder is het ook goed als je een foto meeneemt van de bruidsjurk dan ziet de kapper welke kapsels daar bij passen. Vraag bij de kapper ook eens of hij/zij fotoboeken heeft met verschillende kapsels.

Schrijf een reactie

14 + elf =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord