Op de eerste plaats is het belangrijk te zorgen voor een bruidskapsel dat past bij de vorm van je gezicht maar ook het model trouwjurk kan heel bepalend zijn.

Probeer voordat je naar de kapper gaat thuis al wat bruidskapsels te verzamelen die je mooi vindt. De kapper krijgt dan een goede indruk van wat je mooi vindt. Neem ook een foto mee van je jurk, eventueel van jezelf in je trouwjurk, zodat de kapper een goed beeld krijgt welk kapsel daar het best bij past. Misschien wil je wel twee kapsels op je bruiloft, één tijdens de ceremonie en één voor de receptie/het feest. Wellicht is het leuk om het overdag op te steken en ’s avonds je haar los te dragen.

Kort haar

Kort kapsel vrouw

Je hebt ooit de keuze gemaakt om met kort haar door het leven te gaan. Die keuze maak je niet zomaar. Dat heb je waarschijnlijk gedaan omdat je het pittig en stoer vind staan bij jouw gezicht. Als je haar wat korter is zijn er leuke dingen mee te doen. Denk aan gekleurde plukjes of laat krullen zetten of maak het juist steil.

Om van kort naar lang haar te gaan brengt uiterlijk echt een grote verandering met zich mee.

Natuurlijk heb je met lang haar wat meer mogelijkheden. Wil je gebruik maken van extensions dan moet je haar niet te kort zijn. Bedenk wel dat goede extentions duur zijn en wel geschikt moeten zijn voor wat jij met je haar wilt doen. De kapper is je beste raadgever.

Je kunt ook je haar gewoon lekker kort laten en de voordelen meepakken. Je hoeft niet de hele dag bang te zijn en met de vraag te zitten “blijft mijn haar wel goed tot de dag voorbij is”? En waarschijnlijk bespaar je ook heel wat op de haarlak.

Leuke versieringen in kort haar zijn:

Brede hoofdband in een vorm van bloemen, een grote bloem, een diadeem, sluier of een te gekke hoed.

Halflang haar

Halflang haar is haar dat op of net over de schouders valt. Met halflang haar kun je alweer wat meer dan met kort haar. Wat dacht je van opsteken of je haar laten krullen. En natuurlijk kun je kroeshaar ook glad en strak krijgen als je die behoefte voelt. Haar dat tot op de schouders valt is prima geschikt voor het plaatsen van hair extensions. Dit is niet goedkoop. Dus informeer van tevoren wat je mogelijkheden zijn als je extensions wilt laten plaatsen.

Versieringen in halflang haar zijn:

Bruidskapsel half lang met versiering

Spelden met gekleurde steentjes, een sluier in combinatie met een tiara, een mooie bloem of een haarband. Er zijn ook heel veel leuke haarstukjes verkrijgbaar.

Lang haar

Heel veel vrouwen hebben lang haar en daarmee zijn zij ook degenen die alle kanten op kunnen bij het kiezen van een mooi bruidskapsel. Je kunt het haar los laten hangen, steil of gekruld. Je haar opsteken in een prachtige creatie of half-opgestoken en half los. Ook kun je kiezen voor een knot of gevlochten haar in allerlei creaties. Kortom de kapper kan met lang haar alle kanten op.

Versieringen in lang haar zijn:

Bruid met lang haar

Een heel klein modern hoedje, curlies, een haarband in combinatie met een grote bloem of een diadeem met gekleurde steentjes.

Opsteken

Je haar laten opsteken is perfect voor bruiden die graag een bruidssluier willen dragen. Doe je je sluier later af, dan zit je haar nog steeds prima.

Los haar

Als je je haar los draagt, zorg dan dat je het goed verstevigt. Dit om het pieken van je haar tegen te gaan. Een hoed kun je uitstekend dragen als je je haar los draagt.

Haar kleuren

Als je je haar wilt laten kleuren, doe dit dan zo’n twee weken voor je huwelijk, zodat je haar op je bruiloft het mooist is. Ben je niet helemaal tevreden, dan heb je nog tijd om het te veranderen.

Schrijf een reactie

12 − 9 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord