Bij het uitzoeken van de trouwkaart is het goed om te weten dat er rondom trouwen nog meer drukwerk bestaat. Wanneer jullie gebruik gaan maken van meer drukwerk, dan alleen de trouwkaarten, overweeg dan om alles bij dezelfde drukker te laten doen. Zo kun je alles in dezelfde stijl houden en verhoog je de kans op een korting!

Soorten drukwerk:

Save the date

Dit zijn kaartjes om vroegtijdig naar jullie gasten te sturen om te laten weten wanneer jullie gaan trouwen, zodat ze deze datum kunnen vrijhouden voor jullie bruiloft. Deze kaartjes worden ongeveer zes maanden voor het huwelijk verstuurd. Een andere mogelijkheid is, om gasten die over internet beschikken,” save the date” via internet te versturen. Save the date kaartjes zijn geen vervanging van de trouwkaarten. De trouwkaarten worden later verstuurd.

Trouwkaarten

Dit zijn de officiële uitnodigingen van het voorgenomen huwelijk. Bestel de trouwkaarten ongeveer 3 tot 4 maanden van tevoren. Verstuur ze 6 tot 8 weken voor de bruiloft. Hebben jullie gasten die uit het buitenland komen, neem dan 2 weken extra en verstuur deze dan 10 weken voor de grote dag.

Mooie trouwkaart

Variaties in trouwkaarten

Trouwkaarten kun je laten maken in verschillende variaties. Hebben jullie bij de bruiloft daggasten, receptiegasten en gasten die jullie alleen voor de avond uitnodigen dan kun je gebruik maken van dezelfde soort trouwkaart maar wel met verschillende teksten, die passen bij het tijdstip waarop jullie de gasten uitnodigen.

Rsvp-kaartjes

Dit zijn reserveerkaartjes die je naar de gasten kunt sturen. Op deze kaartjes geven gasten aan of ze wel of niet naar jullie bruiloft komen. Het is de bedoeling dat zij deze ingevuld naar jullie terug sturen. Rsvp kaarten kun je meesturen met de trouwkaart. Voeg dan wel een retour-enveloppe met postzegel bij. Wordt de enveloppe van de huwelijksuitnodiging te dik, doordat er bijvoorbeeld al een brief van de ceremoniemeester wordt bijgevoegd, overweeg dan om de rsvp- kaarten vroeger te versturen.

Geef duidelijk aan op welke datum jullie uiterlijk een antwoord willen krijgen. Het is belangrijk om te weten hoeveel gasten er definitief op jullie bruiloft komen. Sommige bedrijven, zoals de catering, zullen in een vroeg stadium willen weten hoeveel gasten er worden verwacht. Zorg er dus voor dat je op tijd weet hoeveel gasten aanwezig zullen zijn op jullie bruiloft.

Menukaarten

Menukaart op dinerbord

Samen met de cateraar of kok/restauranthouder wordt het menu samengesteld. De tekst op het menu krijgt de volgorde van uitserveren. Met andere woorden de eerste gang wordt bovenaan vermeld gevolgd door gang twee, drie, enz.

Wanneer er een keuze is in het hoofdgerecht of een van de andere gangen dan worden beide gerechten vermeld. Menukaarten worden voornamelijk gebruikt bij een bruiloftsdiner en niet bij een lunch, high tea of buffet. Wanneer je bij het drukken van de menukaarten gebruik maakt van hetzelfde lettertype dat je gebruikt op de trouwkaarten dan houd je alles mooi in dezelfde stijl.

Naamkaartjes

Als jullie bij het diner gebruik maken van een tafelindeling dan kun je gebruik maken van naamkaartjes. Je kunt de tekst laten meedrukken of de naam van de gast er later zelf met de hand op schrijven.

Bedankkaartjes

Hoewel er tegenwoordig veel voor wordt gekozen om gasten aan het eind van de bruiloft meteen een bedankje mee te geven kun je er natuurlijk ook voor kiezen om gasten op een later tijdstip een bedankkaartje te sturen.
Ook hier geldt dat het wel zo mooi is om voor de tekst hetzelfde lettertype te gebruiken als voor de trouwkaart.

Schrijf een reactie

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord