Wanneer jullie willen trouwen in Alblasserdam dan regel je dat met de gemeente.

Voorgenomen huwelijk (voorheen ondertrouw) regel je met de gemeente. Die heeft alle gegevens nodig van beide partners en van de getuigen. Voor beide partners is een geldig identiteitsbewijs nodig  en voor de getuigen een kopie van het identiteitsbewijs. Een kopie rijbewijs mag niet. Dit kun je doen maximaal 1 jaar vóór het huwelijk tot minimaal 14 dagen vóór het huwelijk wordt gesloten.

  • Om in Nederland te mogen trouwen moeten beide partners 18 jaar of ouder zijn.
  • Jullie zijn in Nederland geboren. Is dat niet het geval dan heeft de gemeente extra formulieren nodig. Dit kunt je doen door een contactformulier in te vullen van de gemeente.
  • De extra formulieren zijn ook nodig als een van beiden getrouwd is geweest. Dit kunt je doen door een contactformulier in te vullen van de gemeente.
  • Wanneer je onder curatele staat dan heb je toestemming nodig van de curator of rechtbank.
  • Je woont vanaf 18 jarige leeftijd in Nederland.
  • Je bent burger van de Europese Unie.

Je stuurt het formulier voorgenomen huwelijk in en stuurt het naar de gemeente. Wanneer je niet aan een van de voorwaarden voldoet of je hebt liever persoonlijk contact maak dan een afspraak voor een bezoek aan de balie in de Gemeentewinkel. Het formulier kunt je downloaden.

Trouwdatum en locatie aanvragen kun je online doen. Daarna hoor je van de Stadswinkel of de aanvraag akkoord is.

Wanneer je vroeger  niets regelde met een notaris trouwde je automatisch in gemeenschap van goederen. Dit is verandert want wanneer je nu niets regelt met een notaris dan trouwen jullie automatisch in beperkte gemeenschap van goederen.

In het geval jullie geen getuigen hebben kan de gemeente daar voor zorgen maar daar zijn wel kosten aan verbonden. Je hebt minimaal 2 en maximaal 4 getuigen nodig die 18 jaar of ouder zijn en geestelijk bekwaam.

In officiële documenten behoudt je altijd je eigen achternaam wel kun je aangeven met welke naam je aangesproken of aangeschreven wilt worden.

In dat geval regel je alles in de gemeente waar je wil trouwen.

In Alblasserdam mag je naast de officiële trouwlocaties ook kiezen om te trouwen in een andere locatie. Daarvoor dien je wel een aanvraag te doen bij de gemeente. Trouwen in locatie naar keuze kost wel meer geld.

Bij de gemeente Alblasserdam zijn een aantal trouwambtenaren werkzaam. Als je een voorkeur hebt geeft je dat door bij de huwelijksaangifte (melding).

Als u een trouwambtenaar uit een andere gemeente wilt, benoemen wij deze voor 1 dag. De ambtenaar voor 1 dag krijgt geen vergoeding. U schrijft hiervoor een brief met de naam van de ambtenaar en de plaats waar deze werkt. Met uw brief stuurt u kopieën mee van:

  • het benoemingsbesluit
  • het beëdigingsbesluit van de rechtbank
  • een geldig identiteitsbewijs van deze ambtenaar

Stuur de brief op naar de gemeente. Binnen 3 maanden krijg je bericht van hun.

Wil je weten wat de kosten voor een huwelijk zijn?
Bekijk dan de link over kosten huwelijk in gemeente Alblasserdam.

Bekijk 1 trouwlocatie in Alblasserdam

Interessante trouwleveranciers in Alblasserdam

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord