Wanneer jullie willen trouwen in Aalsmeer dan moeten jullie dat kenbaar maken aan de ambtenaar van de burgerlijke stand in Aalsmeer. Let op: wanneer jullie in het buitenland wonen en als één van jullie de Nederlandse nationaliteit heeft dan moet je melding van het huwelijk maken in Den Haag.

De melding is gratis. De melding doe je in de gemeente waar je wilt trouwen, dat hoeft dus niet de gemeente te zijn waar je woont.

Je kunt maximaal 1 jaar voor jullie geplande huwelijksdatum melding maken. Is dat jaar voorbij en jullie zijn dan nog niet getrouwd dan zal de melding opnieuw moeten worden gedaan. Maar je moet in elk geval 14 dagen voor het geplande huwelijk melding hebben gemaakt. De melding van jullie voorgenomen huwelijk doe je bij de afdeling burgerlijke stand. Zonder afspraak is reservering voor de huwelijksdatum niet mogelijk. Deze melding start als de ambtenaar van de burgerlijke stand de melding compleet heeft bevonden.

 1. Geldige identiteitspapieren van degenen die gaan trouwen.
 2. Geldige identiteitspapieren van de getuigen.
 3. De kosten van de leges moeten betaald worden.

In de gemeente Aalsmeer zijn een aantal trouwambtenaren werkzaam. Op de site van de gemeente kun je online meer lezen over deze personen. Zo kunnen jullie zelf doorgeven welke trouwambtenaar jullie kiezen. De voorkeur voor een bepaalde trouwambtenaar moet tenminste 1 maand voor het huwelijk zijn doorgegeven. Dit kun je het beste doen wanneer jullie na de melding een afspraak hebben gemaakt. Zo regel je alles in één keer. Doe je dat niet dan wordt de ambtenaar door de gemeente aangewezen. Dit is ook het geval als jullie zelf geen keuze maken voor een bepaalde trouwambtenaar. Er zijn trouwambtenaren die niet alleen Nederlands spreken maar ook diverse andere talen.

Normaal gesproken wordt er contact gelegd tussen de trouwambtenaar en het paar dat gaat trouwen. Jullie kunnen dan jullie wensen aangeven. Samen bespreken jullie hoe de trouwceremonie eruit gaat zien.

 • Gratis trouwen kan maar dan moet tenminste één partner woonachtig zijn in Aalsmeer.
 • De duur van de ceremonie is maximaal 10 minuten en de trouwambtenaar zal geen toespraak houden.
 • Bij de plechtigheid mogen behalve het bruidspaar alleen de getuigen aanwezig zijn. Beide partners en de getuigen dienen de Nederlandse taal machtig te zijn.
 • Er mogen geen filmopnames worden gemaakt.
 • Indien jullie een trouwboekje willen moet daarvoor betaalt worden.
 • Een budget huwelijk duurt maximaal 15 minuten. Er mogen naast het bruidspaar en de Babs 10 mensen aanwezig zijn.
 • Beide partners en getuigen dienen de Nederlandse taal machtig te zijn.
 • Er is geen toespraak van de Babs.
 • Voor het verstrekken van een trouwboekje moet apart betaalt worden.

Wil je weten wat de kosten voor een huwelijk zijn?
Bekijk dan de link over kosten huwelijk in gemeente Aalsmeer.

Bekijk 3 trouwlocaties in Aalsmeer

Interessante trouwleveranciers in Aalsmeer

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord