Een trouwbedankje is een uitstekend middel om je gasten te bedanken dat ze aanwezig waren op jullie huwelijk. Het is leuk om hun een ‘blijvende’ herinnering te geven aan jullie trouwdag. Je kunt de mensen, zoals de ceremoniemeester(s), je getuigen, je ouders, de dominee, de bruidskinderen, die zich extra hebben ingezet wat extra’s geven dan alleen een trouwbedankje.

Oorsprong bedankjes

In het verleden werden vooral bruidssuikers op bruiloften uitgedeeld. De bruidssuikers hadden een symbolische waarde, hiermee werd een kinderrijk huwelijk afgesmeekt. Volgens de traditie moeten er vijf bruidssuikers aan één ieder worden gegeven. Ze staan voor liefde, voorspoed, trouw, vruchtbaarheid en geluk.Huwelijksbedankjes

Tegenwoordig kiezen veel bruidsparen voor een bedankje in plaats van bruidssuikers. Mocht je ze toch willen geven, dan is het handig om te weten dat ze vaak in een stukje tule of in een klein doosje worden gegeven.

Wanneer geef je bedankjes?

Trouwbedankjes worden vaak aan het einde van de avond gegeven. Houd er rekening mee dat er altijd gasten zijn die wat eerder zullen vertrekken, dus zorg ervoor dat je op tijd je huwelijksbedankjes klaar hebt staan.

Het is persoonlijker om de bedankjes door iemand te laten uitdelen, je kunt hier bijvoorbeeld aan je bruidskinderen denken. Mocht je niemand hebben, zet dan bij de uitgang een feestelijke mand klaar waar de bedankjes in liggen. Zo kan iedereen bij het verlaten van het feest zelf een bedankje pakken.

Huwelijksbedankjes geven

Kosten trouwbedankje

Trouwbedankjes kunnen al snel in de kosten lopen. Hoe meer gasten, hoe meer geld je kwijt bent aan bedankjes. Je kunt natuurlijk ook zelf bedankjes gaan maken, maar houd er rekening mee dat hier veel tijd in gaat zitten. De prijs varieert van ongeveer 50 cent tot een aantal euro per trouwbedankje.

Schrijf een reactie

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord