Nu jullie gaan trouwen en daarmee een nieuwe start gaan maken, is een huwelijk natuurlijk bij uitstek de gelegenheid om jullie oude leven op een mooie manier af te sluiten.Jullie ouders zijn tot nu toe als een soort vanzelfsprekendheid in jullie levens geweest. Zij zullen ook altijd in jullie leven blijven maar op een andere manier. De verantwoordelijkheid die ze altijd hebben gehad en ook hebben genomen gaat door het huwelijk wegvallen. De liefde die ouders voor hun kinderen voelen blijft.

Waarom ouders bedanken met een trouwbedankje?

Rechtgeaarde ouders hebben jullie liefgehad, gesteund, getroost, geholpen en jullie gewezen op jullie verantwoordelijkheden. Zij hebben jullie normen en waarden bijgebracht.
Geleerd hoe je zelfstandig beslissingen kunt nemen. Zij hebben jullie gevoed, gekleed en een thuis gegeven. Wat hebben ze eigenlijk niet gedaan?

Bedankje via bloemetje

Misschien waren jullie het niet altijd eens met hun beslissingen, maar jullie mogen er vanuit gaan dat ze altijd het beste met jullie voor hebben gehad. Jullie welzijn en geluk stond voorop. Het is vanaf nu aan jullie om het anders of misschien beter te willen doen. Een dank je wel aan beide ouders is wel op zijn plaats.

Hoe kun je de ouders bedanken?

Er zijn vele manieren te bedenken om ouders te bedanken.
Wat altijd gewaardeerd wordt is wanneer je het heel erg persoonlijk maakt. Hieronder wat voorbeelden van blijvende herinneringen. Dit kan van goedkoop tot duur. Jullie kennen jullie ouders het beste en weten ook wel waar ze echt blij van worden. Het gaat vooral om de achterliggende gedachte en die is onbetaalbaar.

Etentje met ouders

  • Maak een zelfgeschreven gedicht. Verwerk daarin bijzonderheden van jullie relatie en ook wat humor daarin doet het altijd goed.
  • Vind je een gedicht schrijven te moeilijk, schrijf dan alles op in een brief. Ga in gedachten terug naar je jeugd en bedenk wat er tot aan je huwelijk allemaal is gebeurd. Haal de leuke momenten maar ook de verdrietige en minder leuke momenten daaruit. Vertel wat zij voor jou betekent hebben. Waaruit je steun en kracht hebt geput of waarom je blij was en zoveel gelachen hebt samen. Waarom je geworden bent tot wie je nu bent en wat hun aandeel daarin is geweest.
  • Een zelfgemaakt fotoalbum met daarin je dierbaarste foto’s. Schrijf erbij waarom deze foto’s zo bijzonder zijn. Of maak er plaatjes of afbeeldingen bij en vertel wat ze symboliseren.
  • Een sieraad met een mooie inscriptie.
  • Kaarsen met een persoonlijke tekst.
  • Een fotolijst met een van foto van het bruidspaar met een stukje tekst erbij.
  • Een beeldje dat symbool staat voor de band die je hebt met je ouders. Vertel dat er dan wel bij waar het voor staat.
  • Etentjes, waardebonnen of een weekendje weg zijn ook leuk maar die kosten geen moeite en zijn niet persoonlijk.
  • Laat zien, het liefst op een creatieve manier, dat jij nu voor één keer de moeite en tijd hebt genomen voor hen. Zodat zij, de ouders, het gevoel krijgen dat ze hun taak goed hebben volbracht en dat ze gewaardeerd worden voor alles wat ze hebben gedaan.

Wanneer geef je het huwelijksbedankje aan de ouders?

In principe maakt het niet zoveel uit wanneer je het huwelijksbedankje geeft. Dit kan zijn op de avond voor jullie huwelijk. Of op de dag dat jullie gaan trouwen tijdens een speech. Natuurlijk kan het ook na jullie huwelijk, maak er dan een leuk dagje of avondje van dat maakt het weer speciaal.

Schrijf een reactie

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord