Wanneer beginnen de wittebroodsweken?

De wittebroodsweken gaan in nadat het huwelijk heeft plaatsgevonden en duren zes weken.

Wat is de betekenis van wittebroodsweken?

Vroeger

Wit brood

De betekenis van wittebroodsweken is tegenwoordig heel anders dan eeuwen geleden. Vroeger werd alleen bij speciale gelegenheden wit brood gegeten. Een huwelijk was zo’n speciale gelegenheid. Het witte brood werd in die tijd gezien als pure luxe. Het werd gemaakt van tarwebloem en was daarom duurder dan het gewone brood dat gemaakt werd van rogge. Toekomstige bruidsparen bleven bij de ouders thuis wonen totdat ze getrouwd waren. Na het huwelijk werd het bruidspaar zes weken met rust gelaten om ze te laten wennen aan elkaar. Verzekeringsagenten en visite werden geacht pas langs te gaan na het verstrijken van de wittebroodsweken.

Nu

Wittebroodsweken tijdens huwelijksreis

Tegenwoordig is deze betekenis van wittebroodsweken eigenlijk niet meer van toepassing. Veel stellen wonen al samen voordat ze gaan trouwen en zijn dus al gewend aan het samenwonen en aan elkaar. En ook het eten van wit brood is niet meer van toepassing. Er zijn tegenwoordig genoeg broden die lekkerder en dus ook duurder zijn. Wel zien we dat stellen, die net getrouwd zijn, tegenwoordig tijdens de wittebroodsweken op huwelijksreis gaan en samen gaan genieten van elkaar.

Schrijf een reactie

een × twee =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord