Het over de drempel dragen van de bruid door de bruidegom is een traditie die past bij de eerste huwelijksnacht. Vroeger bleef de vrouw thuis wonen totdat ze ging trouwen. Het over de drempel dragen van de bruid is een hele oude traditie.

Het zou moeten voorkomen dat de boze geesten vanuit het ouderlijk huis van de bruid het geluk van het kersverse bruidspaar, in de nieuwe woning, zouden komen verstoren. Door de bruid op te tillen werden boze geesten als het ware op een dwaalspoor gezet.

Bruidegom draagt bruid

Traditie

Deze traditie is in onze moderne tijd wel achterhaald. Heel veel mensen die vandaag de dag gaan trouwen, wonen al samen. In dat geval zouden de boze geesten dus al heel veel kansen hebben gehad om het huis binnen te komen. Maar dat neemt niet weg dat veel bruiden het nog steeds heel erg leuk vinden als zij na het huwelijk de bruidssuite of hun woning worden binnengedragen door hun bruidegom

Schrijf een reactie

drie × twee =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord