Bij een traditionele receptie werd/wordt een receptieboek gebruikt met voorbedrukte vakjes. In deze vakjes konden/kunnen de gasten hun handtekening zetten. Groot nadeel is dat je jaren later niet meer weet van wie de handtekeningen zijn. Sommige zul je misschien nog weten maar anderen raken totaal vergeten. Vervelend omdat het juist een leuk aandenken kan zijn aan jullie trouwdag.

Mensen worden steeds creatiever en stappen steeds vaker van het traditionele gebeuren af. Er zijn heel veel leuke manieren te bedenken om namens de gasten een leuk aandenken in jullie bezit te krijgen.

Een aantal leuke ideeën gastenboek:

Gastenboek trouwerij

  • Vraag iemand een videoreportage te maken. Film elke gast en laat deze een persoonlijke boodschap inspreken. Daar hou je dan een leuke dvd aan over.
  • Koop een mooie doos versiert met lint. Maak of koop blanco kaartjes waar de gasten iets leuks op kwijt kunnen. Laat de gasten deze in de doos doen.
  • Laat een grote puzzel maken met daarop een foto van jullie beiden. Haal alle stukjes los en laat elke gast iets schrijven op een stukje waar geen onderdeel van de foto staat. Je kunt ook (als daar ruimte voor is) de puzzel in zijn geheel neerleggen en de gasten ter plekke op de puzzel laten schrijven. Zorg ervoor dat de puzzelstukken groot genoeg zijn.
  • Een wensboom. Laat een creatief iemand een grote boom tekenen op triplex inclusief blaadjes. Zaag deze uit en beschilder hem. Plak op de blaadjes van de boom papiertjes waarop gasten iets kunnen schrijven.
  • Koop een mooi leeg album (geen vakjes). Laat op de eerste pagina een trouwfoto van jullie plaatsen. Er zijn fotografen die het voor elkaar krijgen om dat op de trouwdag te doen. Vraag daggasten een leuke foto van henzelf mee te brengen. Vraag iemand om deze op de trouwdag voor jullie in te plakken. Gasten kunnen dan wat bij de foto schrijven. De overige gasten kun je vragen of ze een wens willen schrijven.
  • Ben je creatief? Bedenk dan zelf iets. Wat je zelf maakt is altijd persoonlijker dan een handtekening.

Schrijf een reactie

drie × 2 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord