Weet wat je wel en niet moet doen bij het plannen van de bruiloft.

Bepaal jullie eigen route en doe vooral wat jullie fijn vinden en gelukkig maakt. Wanneer familie en vrienden eenmaal weten dat jullie de bruiloft gaan plannen zullen er vele ongevraagde adviezen jullie kant op komen.
Weliswaar allemaal heel goed bedoeld maar het moet jullie bruiloft worden en geen kopie van een bruiloft die al geweest is. Wat je wel kunt doen is de leuke ideeën in gedachten meenemen. Schrijf ze desnoods op papier, wie weet heb je er in een later stadium nog wat aan.

Niet doen

Je bent natuurlijk door het dolle heen als je een huwelijksaanzoek hebt gehad. Het liefste wil je meteen beginnen met het organiseren van de bruiloft.

Een bruiloft kost over het algemeen meer dan je lief is. Sparen is dus het beginpunt. Veel stellen trekken daar één tot anderhalf jaar voor uit. Laat je nooit leiden door haast. Je wilt later niet zeggen hadden we maar wat langer door gespaard dan hadden we dit of dat wel kunnen doen. Deze dag kun je nooit meer overdoen.

Wel doen

Kijk eens bij ons artikel kosten bruiloft wat er allemaal bij komt kijken, als jullie gaan trouwen, dan krijg je ook meteen inzicht in de kosten.

Hebben jullie het geld nog niet bij elkaar kunnen sparen dan kun je in de tussentijd natuurlijk wel gaan kijken en bespreken hoe jullie de trouwdag voor jullie zien. Welke onderdelen zijn voor jullie belangrijk en waar hecht je minder waarde aan.

Wel doen

Natuurlijk is het maken van een gastenlijst belangrijk. Het aantal gasten bepaald voor een groot deel het kostenplaatje van de bruiloft. Kijk eens bij gastenlijst huwelijk hoe je dat kunt aanpakken.

Vrouwelijke gasten bruiloft

Niet doen

Voel je niet verplicht iedereen uit te nodigen. Nodig geen mensen uit waarvan je hoopt dat ze niet zullen komen. Komen ze wel dan is dat misschien een domper op de feestvreugde.

Wel doen

Neem ruim de tijd voor de planning dan wordt de voorbereiding zoveel leuker en ervaar je veel minder stress. Neem onze trouwplanning bij de hand dan krijg je een goed idee wanneer en met welk onderdeel van de planning je het beste kan beginnen.

Niet doen

Wat je beter niet kunt doen is belangrijke onderdelen van de dag in handen geven van familie of vrienden. Laat het maken van trouwfoto’s bijvoorbeeld over aan een goede fotograaf. Het zal je maar gebeuren dat je trouwfoto’s laat maken door een goede vriend of familielid en er gaat van alles mis. Dan is niet alleen jullie mooiste herinnering weg maar kan ook de goede band met deze persoon, door hevige teleurstelling, verloren gaan.

Wel doen

Schakel familie of vrienden in die de boel kunnen opleuken. Denk aan het aanbrengen van versieringen en het decoreren van de feestlocatie of trouwlocatie. Vinden jullie het leuk dat er ’s avonds stukjes worden gedaan dan is dat vaak in goede handen van familie en vrienden.

Versierde zaal met kaarsen

Wel doen

Draag zorg voor je gasten. Zorg voor voldoende eten en drinken gedurende de dag. Voorkom dat gasten aan hun lot worden overgelaten doordat je een te groot deel van de dag niet goed ingevuld krijgt. Met andere woorden zorg ervoor dat de gasten aan hun trekken komen en bedenk eventueel iets leuks voor ze als  er tijd gevuld moet worden.

Niet doen

Laat de gasten niet aan hun lot over. Een goede gastheer en gastvrouw zorgt voor zijn of haar gasten.

Schrijf een reactie

5 × een =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord