In een jaar zitten 365 dagen, aan jullie de keuze welke dag jullie gaan kiezen als trouwdag. Wanneer jullie het moeilijk vinden om een juiste dag te kiezen, zou je al een grove splitsing kunnen maken, door te bepalen welk jaargetijde voor jullie belangrijk is, lente, zomer, herfst of winter. Daarna kun je bepalen welke dag van de week belangrijk is. Trouwen in het weekend is over het algemeen duurder.

Trouwdatum vastleggen

Wanneer jullie veel gasten uitnodigen en jullie huwelijksbudget het toelaat, is trouwen in het weekend een verstandige keus. In dat geval hoeven gasten niet zoveel rekening te houden met hun werk en zijn de meesten ook in de gelegenheid om te komen. Houd er in dat geval wel rekening mee dat het met het reserveren van de trouwlocatie en of feestlocatie wat lastiger kan zijn. Heel veel bruidsparen kiezen er namelijk voor om in het weekend te trouwen. Reserveer dus vroegtijdig.

Wanneer jullie gasten niet van ver hoeven komen, en je huwelijksbudget minder groot is, kun je trouwen van maandag tot en met donderdag. Dat is meestal veel gemakkelijker te regelen en is goedkoper.

45% van de huwelijken vindt plaats op een vrijdag

Met welke dagen kun je rekening houden?

Informeer altijd in de gemeente waar jullie willen trouwen of er dagen zijn waarop er niet getrouwd kan worden. Er zijn bijzondere dagen zoals feestdagen en vakantieperioden. Vraag je af of de belangrijkste mensen dan wel aanwezig kunnen zijn.

Minder geschikte dagen kunnen zijn:

  • Nieuwjaarsdag, kerstmis, koninginnedag, goede vrijdag
  • De sterfdag van een dierbare overledene

Trouwen tijdens kerst

Met kerstmis en nieuwjaar kun je misschien gebruik maken van de al aanwezige versiering maar over het algemeen zijn het extra dure dagen. Een huwelijk op zo’n dag kan de prijs enorm opdrijven vanwege het personeel en leveranciers die werken op een feestdag.

Tip trouwdatum

  • Houd alleen rekening met jullie allerbelangrijkste gasten, anders maken jullie het jezelf wel heel erg moeilijk.
  • Leg de trouwdatum pas definitief vast als de trouwlocatie en/of feestlocatie bekend zijn.

Schrijf een reactie

negentien − achttien =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord