Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord

GRATIS je eigen bruiloft website! Klik hierBruiloft Hulp ?
één van de grootste trouwsites van Nederland

Veelgestelde vragen over notaris

  1. Ik verwacht een erfenis. Moet ik die delen als ik getrouwd ben?
  2. Mijn vriendin wil niet trouwen op huwelijkse voorwaarden. Wat nu?
  3. Wat zijn de notariskosten van huwelijkse voorwaarden?

Ik verwacht een erfenis. Moet ik die delen als ik getrouwd ben?

Ik weet niet of jullie al getrouwd zijn maar mocht het zo zijn dat jullie niet getrouwd zijn op huwelijkse voorwaarden, dus niet bij de notaris zijn geweest dan zijn jullie getrouwd in gemeenschap van goederen. In dat geval is de erfenis van jullie samen.

Mijn vriendin wil niet trouwen op huwelijkse voorwaarden. Wat nu?

Misschien kun je haar duidelijk maken dat de huwelijkse voorwaarden geen enkele rol spelen zolang jullie gelukkig getrouwd zijn en dat ook blijven. Mocht het om wat voor reden dan ook toch tot een scheiding komen dan kun je maar beter in tijden dat het wel goed gaat met jullie alvast de boel goed geregeld hebben.

Het is wel zaak ervoor te zorgen dat beide partijen een goed gevoel hebben bij de voorwaarden. De notaris is in deze de juiste raadgever.

Wat zijn de notariskosten van huwelijkse voorwaarden?

Kosten voor het opstellen van huwelijkse voorwaarden beginnen vanaf € 600,-, afhankelijk van de notaris en complexiteit van de akte kan dit bedrag snel oplopen.