Nadat jullie een aantal jaren getrouwd zijn kan de situatie heel anders zijn geworden dan bij aanvang van het huwelijk. Voor het wijzigen of opheffen van de huwelijkse voorwaarden is toestemming van de rechter nodig. Dit kun je doen via de notaris. Opheffen van de huwelijkse voorwaarden wordt gezien als een wijziging, ook hiervoor ga je naar de notaris.

Huwelijkse voorwaarden doornemen

Het is goed om samen regelmatig nog eens de huwelijkse voorwaarden door te nemen, bijvoorbeeld om de vijf tot tien jaar.

  • Voelt een van jullie zich benadeeld door de beslissing die jullie destijds genomen hebben?
  • Hebben zich belangrijke wijzigingen voorgedaan?
  • Overwegen jullie te gaan scheiden? Hebben jullie een eigen woning die op naam van één van jullie beide staat? Informeer bij de notaris wat je het beste kunt doen.
  • Willen jullie de huwelijkse voorwaarden opheffen?
  • Vraag advies aan de notaris als jullie ergens over twijfelen. Voor een eenvoudig advies wordt niet al teveel geld gevraagd.

Koppel neemt papierwerk door

Kosten wijzigen huwelijkse voorwaarden

Het is niet goedkoop om wijzigingen aan te brengen in de huwelijkse voorwaarden. Je moet al gauw denken aan een bedrag dat ligt tussen de € 1000,- en € 2000,-.

Schrijf een reactie

acht + twee =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord