Natuurlijk denken jullie bij het opstellen van het huwelijksbudget dat jullie alle onkosten zichtbaar hebben gemaakt. Toch zal je altijd dingetjes tegenkomen waar je geen rekening mee hebt gehouden. Dat zit vaak in ogenschijnlijk kleine dingen maar vele kleine dingen maken het groot. Zorg daarom voor een extra bedrag in het huwelijksbudget voor onverwachte uitgaven. Normaal gesproken wordt 10% van het totale huwelijksbudget apart gelegd voor onverwachte kosten.

Aan welke kosten moet je bijvoorbeeld denken?

Trouwkaarten

Trouwkaarten en postzegels

Het uitzoeken van drukwerk zoals trouwkaarten en dergelijke is een leuke bezigheid. Maar vergeet de kosten van de postzegels niet.

Trouwkleding

Bruidsjurk vermaken

Je hebt de mooiste trouwjurk die je kon vinden maar hij moet hier en daar vermaakt worden, deze kosten worden apart in rekening gebracht. Datzelfde geldt natuurlijk voor het trouwkostuum.

Cadeautjes voor gasten

Trouwbedankjes voor gasten

Vaak wordt er rekening gehouden met bedankjes voor de gasten. Het is wel zo netjes om de ceremoniemeester extra te belonen voor zijn of haar inzet.

Proefkapsel

Proefkapsel bruid

Informeer bij de kapper of je een korting krijgt als je daadwerkelijk je trouwkapsel bij hem of haar laat doen?

De trouwmuziek

Diskjockey bruiloft feest

Het is gezellig en de bruiloft mag van jullie wel wat langer duren. Informeer wat er mogelijk is en welke extra kosten daaraan verbonden zijn. Is de geluidsinstallatie geschikt voor de feestlocatie of moet er extra worden bijbetaalt?

De bruidstaart

Patissier maakt bruidstaart

Laten jullie de bruidstaart niet verzorgen door de trouwlocatie maar schakelen jullie een aparte patissier in dan kunnen door de trouwlocatie extra kosten in rekeningen worden gebracht voor het aansnijden en serveren van de bruidstaart.

Trouwlocatie

Versierde stoelen bruiloft

Is de trouwlocatie voorzien van tafels, stoelen, tafellinnen, borden, bestek en alles wat je nodig hebt om de gasten een gezellige dag/avond te verzorgen? Bedenk dat het inhuren van deze spullen ook nogal wat kost.

Decoratie

Decoratie bloemen tijdens trouwerij

Kijk ter plekke op de trouwlocatie wat jullie zelf nog moeten doen om het gezellig te maken. Soms is alles al geregeld maar soms ook niet. Bekijk onze tips om jullie trouwlocatie te decoreren.

Extra maaltijden

Eten van buffet

Als er mensen zijn zoals de fotograaf of videograaf of andere mensen die jullie inhuren voor de hele dag dan is het wel zo netjes om deze ook uit te nodigen om mee te eten. Kijk voor hoeveel mensen jullie extra willen betalen.

Vervoer

Bruidspaar in taxi

Hebben jullie een taxi nodig om na afloop van de bruiloft vervoert te worden van de feestlocatie naar een hotel of naar huis? Houd dan rekening met taxikosten.

Reinigen trouwkleding

Bruidsjurk naar stomerij brengen

Natuurlijk wil je dat de bruidsjurk schoon opgeborgen kan worden na de bruiloft. Dit zijn weliswaar kosten achteraf maar toch het moet wel betaalt worden.

Onverwachte kosten

Bruid met geld

Reken 10% van je budget voor de onverwachte kosten.

Schrijf een reactie

7 + tien =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord