Ja dat is iets wat menig toekomstig bruidspaar zich afvraagt. Wanneer je spaart voor de bruiloft en het feest dan kun je met een rustig en tevreden gevoel na de bruiloft terugkijken. Je hoeft niet de dag na de bruiloft aan te hikken tegen een torenhoge schuld. Sparen geeft zekerheid en een gevoel van veiligheid. Alle rekeningen kunnen worden betaald. Sparen levert rente op al is dat op dit moment niet veel.

Bruidspaar maakt financieel plan voor de bruiloft

Hoe spaar je geld bij elkaar?

Dit kun je doen door een aparte rekening te openen die speciaal bedoeld is om de bruiloft van te bekostigen. Probeer een vast bedrag per maand te sparen. Gaan jullie een keer niet op vakantie stort ook dat geld op de rekening en krijgen jullie geld terug van de belasting dan kan dat ook naar de spaarrekening. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor alle extraatjes die binnenkomen. Spaar ook alle kleine bedragen die je bespaart op alledaagse dingen.

Zet een pot neer waar jullie allebei kleingeld in kunnen doen. Het gaat vaak harder dan je denkt. Misschien een keer niet naar de film of een keertje niet uit eten maar geld in de pot.
Zorg naast het gespaarde geld ook voor een spaarpot voor onvoorziene kosten. Het zal je maar gebeuren dat je gespaard hebt voor de bruiloft en dan sneuvelt de auto. Wat doe je dan? Het is verstandig pas te gaan trouwen als jullie voldoende hebben gespaard. Eén dag een sprookje en dan jarenlang rood staan is het echt niet waard.

Er is trouwens niets waar zo snel conflicten over kunnen komen dan over geld. Spaar liever wat langer door dan dat je later spijt krijgt van bepaalde beslissingen en dat je niet hoeft te zeggen “hadden we maar dit of hadden we maar dat gedaan”.

Hoeveel geld moet je sparen voor een bruiloft?

Hoeveel geld je moet sparen voor een bruiloft hangt van een aantal zaken af. Stel eerst vast hoeveel gasten jullie willen uitnodigen voor de dag en avond. Hoe meer gasten hoe duurder de bruiloft. Willen jullie een groot trouwfeest geven of de avond eindigen met een diner? Willen jullie op huwelijksreis of niet? Geven jullie de voorkeur aan een bijzondere trouwlocatie of mag het wat simpeler zijn. Een slimme manier van trouwkleding kopen kan ook een flinke besparing opleveren. Het belangrijkste is wat willen jullie? Voor de een is 5.000 euro voldoende voor de ander kan dat wel 20.000 euro zijn.

Wat maakt jullie gelukkig op jullie trouwdag? Stem daar je uitgaven op af.

Wat is het grote nadeel van geld lenen?

Geld overhandigen

Geld lenen bij een bank is niet kosteloos. Over het geleende bedrag moet vaak een hoge rente worden bij betaald. Het is dus niet alleen de schuld die moet worden afgelost maar ook de rente over het uitstaande bedrag. Geld lenen kost geld!!! Of het nou gaat om een persoonlijke lening, een kredietkaart of betalen in termijnen, er hangt een prijskaartje aan. De rente die je moet betalen is vaak veel hoger dan de rente die je krijgt op een spaarrekening.

Verwachtingen van ouders

Hoewel beide partners over het algemeen een eigen inkomen hebben en allang op zichzelf wonen zijn er ook nog heel wat ouders die een of ander onderdeel van jullie bruiloft willen financieren. Dat zijn dan de echte meevallers.

Verwachtingen van de gasten

Natuurlijk kunnen jullie aan de gasten een cadeau enveloppe voor geld vragen. Ga er echter niet vanuit dat iedereen dat leuk vind en dat dan ook automatisch zal doen. Ga voor zekerheid en spaar. De beloning is een rustig geweten en een goed gevoel.

Schrijf een reactie

zeven − 5 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord