Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord

GRATIS je eigen bruiloft website! Klik hierBruiloft Hulp ?
één van de grootste trouwsites van Nederland

Kosten bruiloft

Hoeveel gaat het kosten als je gaat trouwen? Het antwoord daarop is alleen te geven door jullie zelf. Alleen jullie kunnen bepalen hoeveel jullie te besteden hebben of hoeveel jullie maximaal willen uitgeven aan de bruiloft. Stel je huwelijksbudget niet af op wat anderen belangrijk vinden, maar blijf bij jezelf. Uiteindelijk gaat het erom dat jullie gelukkig zijn met elkaar en als jullie dat uitstralen dan heb je de juiste sfeer al te pakken. Beter een gezellige kleine bruiloft dan een knalfeest met jarenlange schulden.

Wanneer je een aparte rekening opent voor jullie huwelijksbudget, weet je precies wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Als ouders of schoonouders een financiële bijdrage willen leveren laat ze die dan storten op deze rekening.

Wat kost een bruiloft-trouwdag-huwelijk?

Om er achter te komen wat jullie bruiloft gaat kosten en hoeveel je per onderdeel zou willen uitgeven, is het gemakkelijker als je eerst een grove opzet maakt van de belangrijkste onderdelen van de trouwdag. Waar wil je het meeste geld aan uitgeven? Wat is het belangrijkste?
Zet ze op volgorde van belangrijkheid. Ga daarna offertes aanvragen, stel daarbij veel vragen, laat alles zwart op wit zetten, vraag naar referenties. Vraag hoe lang de offertes geldig zijn en weeg alle mogelijkheden af.
Waarschuwing: Zet nooit een handtekening onder een offerte, want dan heb je een contract getekend!

Je kunt je geld maar één keer uitgeven. Wanneer iets goedkoop is wil dat nog niet zeggen dat dat de beste keus is, goedkoop is soms duurkoop. Zo wil het ook niet zeggen dat de duurste leverancier de beste is. Probeer een goede tussenweg te vinden. Als je bij het ene onderdeel teveel uitgeeft, compenseer dat dan bij een ander onderdeel. Vraag om korting. Let op de uitverkoop en aanbiedingen. Kijk bij trouwtips: goedkoper huwelijk.