Als je krap bij kas zit of je wilt je bruiloft low budget houden, misschien zijn de volgende tips dan wel iets voor jou om jullie huwelijk goedkoop te houden.

Trouwdatum

Bruidspaar ligt tussen de herfstbladeren

Trouw op een niet-populair tijdstip. Als je trouwt op een maandag(ochtend) is dit veel goedkoper dan op een vrijdag of zaterdag. Ook maakt het uit in welk jaargetijde je trouwt. De meeste bruidsparen trouwen in de zomer. Zo is een bruiloft in de herfst of winter goedkoper.

Bruidsjurk

Avondjurk bruid

De prijs voor een gemiddelde bruidsjurk begint zo rond de 1000 euro. Maar je kunt natuurlijk ook trouwen in een prachtige galajurk of avondjurk. Kijk anders ook eens op marktplaats. Daar worden soms ook trouwjurken aangeboden.

Trouwboeket

Polscorsage bruid

Bezuinig op je bruidsboeket en bloemen. Voor een bruidsboeket zit je al gauw tussen de 70 en 150 euro. Eén schitterende bloem in je hand dragen is wellicht al genoeg. Je kunt ook het boeket laten zitten en je geld in andere dingen steken. Je hoeft niet per se iets te dragen.

Gasten

Klein huwelijk

Houd je bruiloft intiem, met familie en vrienden die echt iets voor je betekenen. Nodig zeker geen mensen uit op je bruiloft waarvan je hoopt dat ze liever niet komen. Hoe minder mensen je uitnodigt, des te meer je geld overhoudt om in andere onderdelen van je huwelijk te steken.

Trouwvervoer

Bloemstuk op kever trouwdag

In plaats van een auto te huren, kijk je of je een geschikte auto van je familie, vrienden, kennissen, collega’s kan lenen. Lukt dit niet, gebruik dan je eigen auto met een mooi bloemstuk erop.

Trouwzaal

Goedkope ruimte trouwen

In Nederland zijn er veel jeugdherbergen en verenigingen met gezellige zaaltjes die je tegen een vriendelijke prijs kunt huren. Maar wellicht dat je ook een feest kunt geven bij iemand in de tuin. Huur statafels en een grote bbq en je hebt een feest dat niet al te veel kost.

Trouwbedankjes

Simpel trouwbedankje

Een trouwbedankje voor je gasten hoeft niet duur te zijn. Wees origineel en creatief. Geef een leuk handgeschreven briefje / gedicht met wat lekkers erbij. Of brand een eigen cd met je eigen favoriete liedjes. Maar er zijn vast nog legio low-budget manieren te verzinnen om je gasten te bedanken. Zoek op internet ook eens op ‘relatiegeschenken’. Daar kun je soms heel leuke goedkope artikelen vinden.

Huwelijksreis

Backpacken

Je kunt flink besparen door budgetreizen en last-minute reizen goed in de gaten te houden. En een weekje op een vakantiepark in Nederland is vaak duurder dan twee weken naar Spanje.

Schrijf een reactie

drie × vijf =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord